Sa računa niškog Narodnog univerziteta prisvojio 35.000 evra

Uhapšen zastupnik Unije studenata Ekonomskog fakulteta i vlasnik knjigovodstvene agencije i privatne firme.

NIŠ – Pripadnici niške Policijske uprave MUP Srbije, zvanično je saopšteno, uhapsili su N. R. rođenog 1995. godine, za koga postoji osnova sumnja da je oštetio Narodni univerzitet u Nišu za 35.000 evra.

Posle hapšenja osumnjičenom je određena mera zadržavanja do 48 časova, nakon čega će protiv njega krivični postupak biti nastavljen pred nadležnim tužilaštvom.

U saopštenju policije posebno se ističe da je uhapšeni N. R. odgovorno i ovlašćeno lice u Agenciji za knjigovodstvene usluge „Gudvil”, vlasnik privatne firme „R – Konsalting” i preduzetničke radnje iste delatnosti i sličnog naziva sa sedištem u Nišu, kao i da je zvanični zastupnik Unije studenata niškog Ekonomskog fakulteta.

Uhapšeni N. R, navedeno je u policijskom saopštenju, od februara do jula ove godine finansijskim malverzacijama teško je oštetio Narodni univerzitet, sa čijeg deviznog računa je podizao evre i druge strane valute, koje je potom konvertovao u dinare koje je zatim uplaćivao na račun ove ustanove. Odmah nakon toga je sa dinarskog računa Univerziteta u Nišu velike količine novca prebacivao na žiro račun svoje privatne firme. Prema navodima organa gonjenja na ovaj način oštetio je Narodni univerzitet Niš i protivpravno stekao imovinsku vrednost od preko četiri miliona dinara, odnosno oko 35.000 evra.

Nelegalno stečen novac uhapšeni N.R. koristio za raskalašan i život na „visokoj nozi” – kupovao je automobile, skupocene satove, luksuznu garderobu, naočare, trošio na provod i drugo.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*