SAD ne vjeruje da je Iran uhapsio agente CIA

Nakon što je Iran objavio da je identifikovao i uhapsio 17 agenata američke CIA, od kojih je nekoliko osuđeno na smrt, čekala se reakcija SAD.

                                           (foto: oiac.org)

Podsjetimo, visoki zvaničnik iranske obavještajne agencije je izjavio da je u Iranu otkrivena velika američka sajber-špijunska mreža kojom rukovodi CIA i da je nekoliko agenata uhapšeno.

Svjetske agenije su prenijele i da nije jasno koliko je agenata osuđeno na smrt, te da je u pitanju bar jedan špijun CIA.

Sputnjik internešenel je prenio da je u junu ubijen jedan od uhapšenih „špijuna“. Riječ je o Džalalu Hadž Zvaru, koji je navodno sarađivao sa CIA, a radio je u iranskom ministarstvu odbrane. Takođe, objavljeno je i da je ta akcija Irana pokrenuta u junu i da su sa Teheranom na otkrivanju tajnih agenata CIA bili angažovani i obaveštajci drugih zemalja, ali se ne navodi kojih.

S nestrpljenjem se očekivalo reagovanje SAD na ove vijesti, a prvi se oglasio državni sekretar Majk Pompeo i demantovao da su u Iranu uhapšeni CIA agenti i osuđeni na smrt.

– Iranski režim ima dugu tradiciju laganja – kratko je izjavio Pompeo za Foks njuz.

Zatim je reagovao i predsjednik SAD Donald Tramp, rekavši da su tvrdnje Irana „u cjelosti laž“.

– Nula istine. Samo još laži i propagande. Ekonomija im je mrtva i biće im još gore. Iran je totalna zbrka – napisao je Tramp na Tviteru.

IZVOR:RTRS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*