Sadi se drvored u Koviljušama

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić zasadio je danas prvu sadnicu drvoreda na igralištu kod područnog odjeljenja Osnovne škole „Knez Ivo od Semberije“ u naselju Koviljuše.
– Ove godine ranije smo počeli aktivnosti s akcijom ozeljenjavanja u  okviru akcije „April, mjesec čistoće“, jer je za sadnice bolje kada ih posadimo ranije s obzirom na to da onda ranije i ozelene. Zbog gradnje kanalizacije izgubili smo veliki broj drveća u Gradu, tako da se trudimo da sada obnovimo zelenilo. Preko 200 sadnica smo zasadili u Ulici Srpske vojske i Ulici 27. marta, a na ovom dječijem igralištu zasadićemo drvored od 20 stabala javora i hrasta – naveo je gradonačelnik Mićić.
Načelnik Odjeljenja komunalne policije Ratomir Draganić ovom prilikom je najavio tradicionalnu akciju „April, mjesec čistoće“ tokom koje će i ove godine biti organizovane brojne aktivnosti, s ciljem proljećnog sređivanja Grada i očuvanja životne sredine.
– Ove godine u akciji će učestvovati i veliki broj obrazovnih ustanova, nevladinih organizacija i preduzeća, a pozivamo i građane da nam se pridruže da probudimo svijest o zaštiti životne sredine – apelovao je Draganić, najavljujući da će poslednje sedmice aprila biti odvožen kabasti komunalni otpad.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*