Sajam knjiga ipak u oktobru

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić sastao se sa predstavnicima Udruženja izdavača i knjižara Srbije i Udruženja profesionalnih izdavača Srbije i tom prilikom izdavačima u ime grada Beograda ponudio da Međunarodni beogradski sajam knjiga bude održan u svom tradicionalnom terminu od 23. oktobra. Zamenik je informaciju objavio na svojoj fejsbuk stranici.

Dejan Papić bio je predstavnik UIKS-a, a Zoran Hamović UPIS-a. Sastanku su prisustvovali Ivan Karl, gradski sekretar za kulturu, i Danka Selić, generalna direktorka Beogradskog sajma.

– Ponudio sam da grad Beograd subvencioniše deo zakupa štandova izdavačima za Sajam knjiga, imajući u vidu tešku situaciju u kojoj su se našli usled pandemije virusa korona. Predložiću Ministarstvu kulture da učestvuje u subvencionisanju zakupa. Takođe, grad Beograd će na sledećoj sednici Skupštine grada u Odbor Sajma knjiga imenovati jednog člana koji će predstavljati izdavače – istakao je Vesić na svojoj fejsbuk stranici.

Prema njegovim rečima, izdavači su svesni toga da je moguće da Sajam knjiga ne bude održan ukoliko se u oktobru pogorša epidemiojska situacija, iako postoji želja da u uslovima pandemije bude nastavljena tradicija Sajma knjiga, jedne od najlepših koju ima naš grad, kako je kazao zamenik gradonačelnika. Prethodno su izdavači predložili da Sajam ipak ne bude organizovan u septembru već sledeće godine, zbog toga što nije moguće odštampati celokupnu produkciju, ali i zbog godišnjih odmora koji su u to vreme i dalje u toku. Takođe, oni su u vidu imali i epidemijsku situaciju.

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*