Samit Pokreta nesvrstanih u Beogradu, predsednik Vučić poželeo dobrodošlicu

Jedan od najvećih multilateralnih skupova u Evropi ove godine – Samit kojim će biti obeleženo šest decenija od osnovanja Pokreta nesvrstanih zemalja, održava se u Beogradu danas i sutra, uz prisustvo velikog broja stranih zvaničnika.

Foto BALKAN TV

Predsednik Aleksadar  Vučic je započeo svoje obraćanje rečima „Dobro dosli kuci“ i irazio nadu da se razgovorima na Samitu razgovara o buducnosti koju „želimo zajedno da izgradimo. I naglasio da je svet mira, dijaloga i kompromisa i dalje moguc i dostižan. Predsedavajući Generalne Skupštine  UN Abdula Šahid je istakao da su odnosi između ove dve organizacije ohrabrujuci, jer obe teže stalnom miroljubivom rešavanju sporova. On je istakao da postoji potreba za stalnim zagovaranjem mira i prijateljstva, te da je i danas potreban kao i pre 60 godina. Šahid je rekao da su se uslovi promenili, ali potreba za diplomatijom nije.

 

 

Međunarodna saradnja je jedini put ka prosperitetu čitavog čovečanstva, poručio je predsednik Aleksandar Vučić obraćajući se učesnicima Samita Pokreta nesvrstanih.

„Svet je mnogo različitiji od onog 1961. godine. Danas  je neophodno da radimo na multilarizmu. Nijedna država nije izolovana i samo saradnjom možemo da obezbedimo prosperitet“, rekao je Vučić.

 

Govoreći o Kosovu i Metohiji, Vučić je naglasio da dijalog nema alternativu.

 

 

 

BALKANTV

 

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*