Saobraćaj otežan zbog snega, na Vencu zabrana za teretnjake

Zimske službe javnih preduzeća na terenu su od sinoć zbog snega koji je nešto pre 7h počeo da veje u Novom Sadu i jakim intenzitetom padao skoro tri sata.

Zimska služba „Puta“ je na drugom stepenu pripravnosti i od sinoć je na terenu, sa 23 vozila s posipačima i raonicima za sneg. Kako za 021 kaže portparolka „Puta“ Biljana Ćubić, od jutros je drugi stepen pojačan sa još sedam građevinskih mašina, koje su usmerene na sremsku stranu i prema Kovilju i Stepanovićevu, u slučaju da se pojave smetovi usled vetra i vejavice, koja je jača van grada nego u gradu.

„Svi putevi prvog prioriteta su prohodni, budući da je posuta so tokom noći doprinela da se sneg otapa, a i temperature su iznad nule, što olakšava otapanje. Sve dok sneg pada, mi smo na prvom prioritetu, a po prestanku padavina prelazimo na ulice drugog prioriteta. Ne očekujemo neke veće probleme, pratimo vremenske prilike, a apelujemo na povećanu pažnju učesnika u saobraćaju i da bez zimske opreme ne kreću u vožnju“, naglašava Ćubić.
Zimska služba „Zelenila“ je sa 140 radnika i 30 vozila na terenu od 8 časova. Sneg se čisti i posipa se so na autobuskim stajalištima u gradu i u industrijskoj zoni, u parkovima i oko njih, na Petrovaradinskoj tvrđavi, na gradskim trgovima i na ostalim lokacijama u nadležnosti ovog preduzeća.
Pešački prilazi mostovima prskaju se magnezijum-hloridom kako se asfalt ne bi oštetio. Ekipe zimske službe našeg preduzeća biće na terenu sve dok to vremenske prilike budu uslovljavale„, poručuju u „Zelenilu“.

Kako za 021 kažu u „Čistoći“, zimska služba ovog preduzeća je na terenu, sva mehanizacija je angažovana i obezbeđena je dovoljna količina soli.
Ukoliko negde i postoji neočišćen pešački prelaz ili staza u našem održavanju, to je zato što ne može sve odmah da se postigne, usled jačih padavina. Potrebno je malo vremena, ali sve površine će biti očišćene u toku dana. Zimska služba radi bez zastoja„, poručuje za 021 Aleksandar Vukovac iz „Čistoće“.Sneg je usporio odvijanje saobraćaja u gradu i prigradskim naseljima. Već je zabeleženo nekoliko sudara, a na Iriškom vencu je na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila.

Za sada, sneg nije izazvao veće probleme u autobuskom gradskom saobraćaju.
Autobusi GSP-a za sada saobraćaju redovno, bez planskih otkazivanja polazaka. Prevoz se odvija i do sremske strane grada, koja je nešto problematičnija kada su ovakvi vremenski uslovi. Odvijanje saobraćaja u narednom periodu će zavisi od vremenskih prilika i stanja na putevima„, navode za 021 u GSP-u.
Meteorolozi su jak sneg najavili za danas, ali i za sutra, dok se u četvrtak očekuje slabija susnežica. Od vikenda kreću minusi i ponovo sneg.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*