Šapčaninu optuženom za ubistvo starice u Srbobranu pritvor do 25. maja

SOMBOR: Dejan T. (40) iz Šapca, koji je optužen za teško delo ubistvo Zagorke Ćulafić (70) iz Srbobrana, ostaje i dalje iza rešetaka.
zatvor pritvor
Foto: Tanjug (MUP Srbije, ilustracija)

Kako „Dnevnik“ saznaje, njemu je rešenjem vanpretresnog veća Višeg suda u Somboru produžen pritvor do 25. maja.

Pritvor prema D. T. je produžen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivično delo za koje se u konkretnom slučaju tereti – pojašnjava za „Dnevnik“ portparol somborskog Višeg suda Manela Operta Podunavac i dodaje da je pritvor produžen i iz razloga što je za krivično delo u konkretnom slučaju propisana kazna zatvora preko 10 godina, dok način izvršenja i težina posledice krivičnog dela za koji se okrivljeni tereti, doveli su do uznemirenja javnosti, koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Inače, u ovom predmetu, pravosnažnim rešenjem vanpretresnog veća Višeg suda u Somboru, potvrđena je optužnica Višeg javnog tužioca u Somboru od 22. januara ove godine.

Podsetimo, osumnjičeni Dejan T. je višestruki povratnik i osuđivan je za krivična dela sa elementima nasilja. Njega je policija uhapsila 28. jula prošle godine, pod sumnjom da je dva dana ranije u Srbobranu usmrtio Zagorku Ćulafić, u kući u kojoj je živela sama, u Njegoševoj 30. Nesrećna starica je od zadobijenih povreda, nanetih udarcima rukama i tupim predmetom po glavi i telu, preminula, a osumnjičeni je pobegao.

Kako smo pisali, policija je 26. jula uveče došla na poziv komšija, jer im je bilo sumnjivo što nisu videli nesrećnu ženu, niti im se javljala na telefon. Policija je u kući pored beživotnog tela starije žene, prekrivenog peškirima i ćebadima, naišla i na ispreturane stvari, a prema rečima komšija, žena u kući koju je iznajmljivala nije imala dragocenosti.

Pretpostavlja se da je napadač u kuću ušao kroz prozor, koji je bio otvoren, usmrtio staricu, tražio novac i dragocenosti, a potom pobegao takođe kroz prozor, jer su ulazna vrata bila zaključana.

Inače, za osumnjičenim za teško ubistvo bila je raspisana poternica i za njim se tragalo zbog razbojništava, a ne isključuje se mogućnost da je upravo u ovom mestu pokušao da se krije.

 

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*