Šapić još ne otkriva da li ulazi u vladu

Lider SPAS-a istakao da je zadovoljan razgovorom sa mandatarkom

Šapić posle razgovora sa Anom Brnabić (Foto Tanjug)

Sastanak mandatarke Ane Brnabić i lidera Srpskog patriotskog saveza Aleksandra Šapića u Vladi Srbije završen je nešto posle 10 časova, a Šapić je novinarima rekao da je zadovoljan razgovorom, ali nije želeo da otkrije da li će biti deo buduće vlade.

Na pitanje novinara da li će biti u vladi, Šapić je odgovorio:

„Ja to sada ne mogu da vam kažem, bilo bi nefer zato što je večeras sednica Predsedništva SNS, stranke koja ima apsolutnu većinu”, preneo je Tanjug.

On je rekao da su razgovori koje je imao sa Brnabić u skladu sa razgovorima koje je vodio sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

„Oni (SNS) će večeras doneti svoju odluku i nakon toga možemo da razgovaramo da li će SPAS biti deo vlade”, rekao je Šapić.

On je podsetio na stav koji je preneo i posle izbora, da je spreman da bude deo većine ako se dogovore o nacionalnim temama, a da neće biti u vladi ukoliko ne dođe do dogovora i da u tom slučaju neće biti drame.

„U prethodna tri meseca sam bio dosta umeren, nisam izlazio sa nekim izjavama i procenama zato što nisam imao šta novo da kažem, a moj stav se nije menjao”, rekao je Šapić.

Upitan da li postoji oblast u kojoj bi mogao najviše da doprinese, Šapić je rekao da bi demantovao sam sebe ako bi odgovorio na to pitanje, jer je već istakao da sada nema šta da kaže.

„Imao sam dobre razgovore sa premijerkom, kao što sam imao i sa predsednikom Vučićem, zadovoljan sam razgovorima”, rekao je Šapić i dodao da će se videti šta će proizaći iz tih razgovora.

Brnabić je prethodno razgovarala sa liderom Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem i njegovim koalicionim partnerom Draganom Markovićem Palmom.

Dačić se, po završetku sastanka, nije obratio medijima.

Još se ne zna da li će naprednjaci imati koalicionog partnera u vladi i ko će to biti, a to bi trebalo da bude poznato posle sednice Predsedništva SNS, koja je najavljena danas za 17 sati. Brnabić ranije nije želela da govori o kadrovskim rešenjima u budućoj vladi, navodeći da će to predstaviti predsedniku SNS Aleksandru Vučiću i ostalim članovima Predsedništva.

Nije poznato ni koliko će ministarstava biti u vladi, ali se zna da će biti dva nova – za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i brigu o porodici.

Mandatarka Ana Brnabić je ranije rekla i da će novu vladu činiti oko 50 odsto žena.

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*