Saradnja Bangladeša i Srbije u oblasti zapošljavanja

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević razgovarala je danas sa ministrom spoljnih poslova Narodne Republike Bangladeš Abdulom Momenom o unapređenju saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, posebno u segmentu zapošljavanja.

Kisić Tepavčević je istakla da se u Srbiji sprovode veliki investicioni projekti i da smo otvoreni za saradnju kada je u pitanju zapošljavanje stranih državljana.

Ona je podsetila na to da je nedavno razgovarala sa ambasadorom Bangladeša Šamimom Ahsanom o oblastima za moguću saradnju dveju zemalja i dodala da je sagovornika upoznala sa procedurom zapošljavanja stranih državljana u Srbiji.

Momen je, ukazavši na to da su diplomatski odnosi dveju zemalja uspostavljeni pre 49 godina, izrazio spremnost da se bilateralnodnosi dodatno unaprede, i to posebno u oblasti zapošljavanja stranih državljana.

Na sastanku je bilo reči o tome da dve strane otpočnu postupak pregovora radi zaključivanja bilateralnog sporazuma o zapošljavanju.

Saradnja Bangladeša i Srbije u oblasti zapošljavanja

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*