Saradnja Ministarstva odbrane sa JP „Srbijašume“ i Lovačkim savezom Srbije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa predsednikom Lovačkog saveza Srbije Bratislavom Ćirkovićem i izvršnim direktorom Sektora za lovstvo, šumarstvo i turizam i zamenikom generalnog direktora JP „Srbijašume“ Milutinom Đorđevićem, sa kojima je obišao lovište „Karađorđevo“ Vojne ustanove „Morović“.

MOD

Obilaskom lovišata „Bukinjski rit“ i „Vranjak“, kao sastavnim delovima lovišta „Karađorđevo“, sagledani su kapaciteti kojima Vojska Srbije raspolaže u tom specijalnom rezervatu prirode i dogovorena dalja saradnja u domenu razvoja lova i turizma tog kraja.

Nakon obilaska, ministar Vulin je istakao da Ministarsvo odbrane i Vojska Srbije obnavljaju svoje potencijale i trude se da sve ono što im je povereno od strane države i društva unaprede i time gazduju na najbolji i najproduktivniji način, kao i da bi oživljavanje lovišta „Karađorđevo“ predstavljalo razvojnu šansu za čitav taj kraj.

Prema rečima zamenika generalnog direktora JP „Srbijašume“ Milutina Đorđevića, saradnja između JP „Srbijašume“ i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije izuzetno je kvalitetna i produktivna, a lovište „Karađorđevo“ ima veliki potencijal.

Predsednik Lovačkog saveza Srbije Bratislav Ćirković istako je da razvoj lovstva i turizma u Srbiji mogu biti potpora za razvoj svih privrednih grana naše zemlje i da je taj savez na raspolaganju Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije kada je u pitanju promocija lovišta kojima raspolažu.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*