Saslušava se vlasnik kuće koju je David navodno opljačkao

David Dragičević Foto: Privatna arhiva

Đorđe Rađen u narednim danima bit će saslušan u predmetu „David Dragičević“, i to kao osumnjičeni za krivično delo sprečavanje dokazivanja, potvrđeno je „Avazu“ u Okružnom javnom tužilaštvu u Banja Luci.

Rađenu je uručen poziv za saslušanje u svojstvu osumnjičenog, a poziv je potpisao tužilac Dalibor Vrećo, koji vodi istragu o ubistvu Davida Dragičevića.

Rađen se i ranije nalazio u fokusu istrage, jer se radi o jednom od vlasnika kuće u Ulici Velibora Janjetovića Janje koju je, prema navodima iz policije, Dragičević, navodno, opljačkao u noći nestanka, 18. marta 2018. godine, piše Avaz.

Pronađeni predmeti

Iako su u Dragičevićevim džepovima pronađeni određeni predmeti, koji su, navodno, nestali iz Rađenove kuće, navodi o pljački zapravo nikada nisu dokazani. Naime, kritične noći nadzorne kamere snimile su kako jedna osoba ulazi u dvorište Rađenove kuće u 2.25 sati. Nekoliko minuta kasnije u kuću ulaze Rađen i njegov brat.

Više od pola sata nije zabilježeno nikakvo kretanje, da bi se u 3.42 sati na snimku videla jedna osoba kako izlazi iz dvorišta. U policiji su navodili da je reč o Dragičeviću, što se na snimcima ne može jasno videti. Tužilaštvo je zbog toga angažiralo i veštaka iz Slovenije koji je, kako je ranije potvrđeno, s “velikim stepenom verovatnoće” utvrdio da je osoba sa snimka David Dragičević.

 

Foto: EPA-EFE/VLADIMIR STOJKOVIC

Zbog spornih snimaka, prema nalogu Tužilaštva, ranije je uhapšen Rađenov komšija Alen Kukić, inženjer elektrotehnike, koji je dva meseca proveo u pritvoru zbog sumnje da je manipulisao spornim snimcima. Nakon apelacije odbrane, Ustavni sud Republike Srpske je utvrdio da su Kukiću povređena ljudska prava kada mu je određen pritvor, navodeći da nema ni osnova sumnje da je počinio krivično delo za koje se tereti.

Tužilaštvo je nedavno proširilo istragu i protiv Kukića, koji je, kao i Rađen, dobio poziv za saslušanje u svojstvu osumnjičenog za krivično delo sprečavanje dokazivanja. Radi se o istoj istrazi kao i protiv Rađena koja se, kako saznajemo, odnosi upravo na sporne snimke.

Inače, Tužilaštvo je ranije u predmetu “Dragičević” podiglo optužnicu protiv kriminalističkih tehničara Mikice Marijanca i Zorana Bošnjaka kojom se takođe terete za sprečavanje dokazivanja, jer su u smeće bacili Davidov donji veš.

Tužio oca

Đorđe Rađen ranije je za klevetu tužio Davora Dragičevića, oca pokojnog Davida, tražeći isplatu u iznosu od 5.000 KM zbog povrede ugleda i časti. Tužbeni zahtev Osnovni sud u Banjoj Luci je odbio kao neosnovan.

 

 

 

IZVOR:NOVAS .RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*