Sastanak s Putinom od izuzetne važnosti za Vučića

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković kaže da je za predsednika Srbije Aleksandra Vučić predstojeći sastanak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom od izuzetne važnosti.

On je rekao da se očekuje prvo sastanak dva predsednika u četiri oka, a da će potom biti i zasedanje mešovitog komiteta Komisije za saradnju Rusije i Srbije.

 

 

 

„To je jedan od najvažnijih sastanaka, koji će Vučić imati u narednom periodu, a mi se nadamo i očekujemo da će u narednih šest meseci ili čak i ove godine Putin doći u posetu Srbiji“, rekao je Selaković za TV Prva.

Predsednik Vučić se trudi da nađe, kaže Selaković, pravi ugao za rešenje kosovskog pitanja da bi se opstanak i ostanak Srbije i srpskih interesa na KiM sačuvao i očuvao.

„Srbija je odbila njegov predlog za rešenje, a onda i Nemačka i Francuska i Britanija. Predsednik je jedino rekao ‘hoćemo da znamo gde su naše granice’. Šta god da vam ko kaže nije u pravu, jer ne može da vam kaže jesu li nam granice gde kaže SAD ili Rusija, Italija ili Španija, Kina ili Nemačka“, rekao je Selaković.

Izvor: Tanjug

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*