Sednica SO Kula-usvojena odluka o rebalansu budžeta

Održana je 21. sednica SO Kula. Usvojena je Odluka o rebalansu budžeta opštine Kula za 2018. godinu, a predsednik opštine Velibor Milojičić, govorio je o investicijama koje su obeležile ovu godinu i projektima koji su u planu za naredni period.

Usvojen je i predlog Lokalnog akcionog plana za uključivanje građana u proces donošenja odluka o trošenju sredstava prikupljenih po osnovu poreza na imovinu za period 2018-2021. godine, kao i predlog Odluke o usvajanju Sektorske strategije ruralnog razvoja za period 2018-2020. godine. Oba dokumenta su od velikog značaja za razvoj opštine Kula. Akcioni plan za uključivanje građana u proces donošenja odluka o trošenju sredstava prikupljenih po osnovu poreza na imovinu, deo je programa „Reforma poreza na imovinu“ koji sprovodi Švajcarska razvojna agencija za saradnju u Srbiji i International Mangement Group-IMG, dok Sektorska strategija treba da doprinese održivom razvoju Opštine u skladu sa potrebama građana, naročito zbog mogućnosti koje pruža IPARD program 2014-2020.godine.

Data je saglasnost na Program rada ustanova čiji je osnivač opština Kula za 2019.godinu: Dom kulture Sivac i Dom kulture Ruski Krstur, kao i na Statut JKP „Prečistač Vrbas-Kula“ Vrbas.

Izvor: Opština Kula

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*