ŠEF KABINETA: SKUPŠTINSKA VEĆINA UGROŽAVA RAD POJEDINIH MEDIJA U SEMBERIJI

Znatnim smanjenjem finansijskih sredstava  za potrebe Kabineta gradonačelnika Bijeljine i odnose s javnošću, skupštinska većina, predvođena SNSD-om, još jednom je bezočno demonstirala moć, uskraćujući građanima pravo na objektivno informisanje i dovodeći u pitanje opstanak pojedinih medija u Semberiji.

Pritom, gospodari sile, razarajući lokalni budžet, amandmanskom igrankom uspjeli su da prigrabe i dio sredstava za obezbjeđivanje transparentnog rada i afirmaciju Grada Bijeljina, preusmjeravajući ih osmišljeno i bezobzirno u ruke direktora preduzeća gubitaša, u kojima „vedri i oblači“ skupštinska većina. Tako su, između ostalog,  Kabinetu gradonačelnika i Odsjeku za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije odborničkih „izvođači radova“ oduzeli veliki dio novca za realizaciju projekata iz ove oblasti, kojima se sumanuto koči razvoj Grada i oštećuju građani. Istovremeno, drastično umanjenje sredstava za nevjerovatnih 56 odsto, predviđenih za potrebe informisanja javnosti, nesumnjivo će otežati rad pojedinih lokalnih medija i dovesti u pitanje egzistenciju zaposlenih. Za to vrijeme, krupne „ribe“ –  režimske informativne kuće, finansirane uredno novcem građana, tradicionalno će izvještavati na „svoj način“, neokrznute marifetlucima odborničke većine, zbog koje će, očigledno, po ustaljenoj recepturi, stradati „mali“. „Veliki“ će ih i ovaj put posmatrati iz ptičije perspektive, očigledno misleći  da im je ona svjetlucavo zagarantovana na njihovom nebu bez granica.

Uprkos tome, Kabinet gradonačelnika učiniće dodatne napore da saradnja s medijima i dalje bude profesionalna i korektna, a rad Gradske uprave dostupan sudu javnosti.

Šef Kabineta gradonačelnika Bijeljine

Mladen Arsenović

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*