Sekretar Basta posetio Sombor – potpisan ugovor o adaptaciji u hali „Mostonga“

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetio je danas Sombor i tom prilikom sa gradonačelnikom Antoniom Ratkovićem  potpisao ugovor o finansiranju radova na adaptaciji osvetljenja i elektroenergetskih instalacija u Gradskoj hali „Mostonga“.

„Resorni sekretarijat je ovim ugovorom obezbedio preko 8,38 miliona dinara za zamenu postojećeg osvetljenja, kako bi se postigli neophodni standardi za odigravanje prvenstvenih utakmica i uštede električne energije. Očekujemo sjajne rezultate od naših sportista i raduje činjenica što možemo da pomognemo i uložimo u razvoj sportske infrastrukture“, istakao je Basta.

On je podsetio na to da je Pokrajinski sekretarijat uložio prošle godine 2,16 miliona dinara u  opremanje fitnes–centra na Gradskom stadionu „Radnički“, koji je danas obišao sa svojim domaćinima. Reč je o objektu koji je na raspolaganju svim sportistima u Somboru, i zato je, kako je Basta rekao, ova podrška utoliko značajnija.

„Razvoj sportske infrastrukture i školskog sporta i dalje ostaje prioritet“, poručio je sekretar i dodao da će ovakva podrška kako Somboru, tako i ostalim lokalnim samoupravama u našoj pokrajini, biti nastavljena.

Gradonačelnik Antonio Ratković zahvalio je na pomoći Pokrajine istakavši značaj ulaganja u novu rasvetu Gradske hale „Mostonga“, posebno kada se uzmu u obzir potrebe svih sportskih klubova koji se tu takmiče i treniraju, ali i građana koji u njoj provode dosta vremena.

„Izvođenje radova planirano je tokom leta, tako da očekujemo da će od jeseni ovu halu svi sportisti u Somboru moći da koriste uz novu rasvetu“, naglasio je Ratković. Ukazavši na značaj opremanja fitnes-centra, kao i tribina na otvorenom bazenu, što je, kako je naveo,  velika zasluga Pokrajine, on je naglasio da Grad Sombor pruža veliku podršku razvoju sporta i omladine, zajedno sa Sportskim centrom „Soko“ i Sportskim savezom, stipendira najperspektivnije sportiste i redovno organizuje besplatne programe. Cilj je da se uključi što više mladih, pre svega školske dece, te da sport bude dostupan svima.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*