Sekretar dr Gojković: Povređeni mladić albanske nacionalnosti u stabilnom stanju

Mladić albanske nacionalnosti pretučen u Novom Sadu u noći između subote i nedelje, koji je zadobio teške telesne povrede, operisan je i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković, nakon obilaska povređenog mladića u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine.

On je dodao da se povređeni mladić nalazi na jedinici poluintenzivne nege, te da se, kako je rekao, očekuje da mladić u narednim danima bude pušten na kućno lečenje.

„Drugi povređeni mladić zadobio je lakše telesne povrede i pušten je istog dana, nakon hospitalizacije, na kućno lečenje“, kazao je sekretar dr Gojković.

Sekretar Gojković istakao je da je policijska istraga u toku, da MUP Srbije i PU Novi Sad rade na rasvetljavanju ovog slučaja kako bi se počinioci što pre pronašli i kaznili u skladu sa zakonom.

„Pokrajinska vlada najoštrije osuđuje ovaj incident, kao i sve vidove huliganskog i vandalskog ponašanja, a pogotovo ukoliko one imaju bilo kakav prizvuk nacionalne, verske i političke konotacije“, rekao je sekretar dr Gojković.

Povređenog mladića obišli su i zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević i predsednik Matice Albanaca u Srbiji Demo Beriša.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*