Sekretar Milošević upriličio prijem za prof. dr Sandru Mandić sa Univerziteta Otago na Novom Zelandu

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević, priredio je danas u Pokrajinskoj vladi prijem za prof. dr Sandru Mandić, vanrednog profesora sa Univerziteta Otago na Novom Zelandu.

                       Pokrajinska Vlada

Profesorka Mandić je osnovne studije završila na Fakultetu za sport i fizičku kulturu, Univerziteta u Novom Sadu, a sada je na Univerzitetu Otago vanredni profesor i šef Laboratorije aktivnog življenja. Poznata je po interdisciplinarnom pristupu fizičkoj aktivnosti i zdravlju, koji je prezentovala istraživačima širom Evrope, Kanade, SAD i Novog Zelanda.

Profesor Milošević je izrazio zadovoljstvo što profesorka Mandić svoj ogromni naučni rad deli sa nama:

„Ne samo što je vanredni profesor Otago univerziteta, profesorka Mandić je pre svega saradnik Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu i neko ko pokazuje u kom pravcu ćemo se u budućnosti razvijati“, kazao je sekretar Milošević i dodao da je današnji susret početak saradnje koja će nama otvoriti vrata u svet i obratno.

On je naglasio da prof. Mandić već nekoliko godina pomaže razvoju naučne misli na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja i zahvalio joj se što pokazuje ne samo patriotski odnos, već i poštovanje prema matičnoj kući, prema svom narodu i državi, deleći svoje znanje i naučnu izvrsnost.

„Nadam se da će se saradnja sa profesorkom Mandić nastaviti i u budućnosti, da će ona pokazati drugi smer na kojem će se insistirati, a to je da su izuzetni naučni radnici uvek dobrodošli, da su dobrodošle njihove ideje i razmišljanja, koja nam mogu pomoći da budemo bolji“, istakao je profesor Milošević.

Prof. dr Sandra Mandić je pre gotovo dve decenije napustila Novi Sad, a kako je istakla, tokom proteklog vremena sarađivala je sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje, vraćajući naučno znanje mestu sa kojeg je potekla.

Ona je izrazila zadovoljstvo što se Fakultet za sport i fizičko vaspitanje razvijao, što je promenio pravce u oblasti fizičke aktivnosti i zdravlja, što je tema za naučni rad i za obrazovanje naučnog kadra u tom sektoru.

„Radujem se važnim budućim projektima, ne samo na bazi istraživanja, nego možda i u izradi kurikuluma u pravcu fizičke aktivnosti i zdravlja“, naglasila je profesorka Mandić.

Prijemu su prisustvovali i predstavnici Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja prof. dr Sergej Ostojić,prodekan za nauku i međunarodnu saradnju i dr Darinka Korovljev, saradnik za međunarodnu saradnju.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*