Selaković: Lavrov stiže u Beograd 28. oktobra,otvaranje Hrama Svetog Save u decembru

BEOGRAD –

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov dolazi u Srbiju 28. i 29. oktobra, potvrdio je Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković.

„Lavrov je veliki naš prijatelj, sledi dvodnevna poseta“, rekao je za TV Prva Selaković.

 

nikola selakovic

RTV (Nenad Jovićević)

On je negirao pisanje medija da ima „šumova“ u odnosima Srbije i Rusije i istakao da do te posete ne bi ni došlo da ima „šumova“.
Selaković je istakao da se predsednik Vučić sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom čuo dva puta i da je u svakom od razgovora potvrđen izuzetan odnos dve zemlje.
„Uveren sam da će prvom prilikom kada to bude moguće doći Putin“, rekao je Selaković.

Prethodno je list „Novosti“ pozivajući se na svoja saznanja,objavio da u posetu Srbiji dolazi ministar spoljnih poslova Rusije.

Novosti podsećaju da su se u javnosti pojavile interpretacije da je ruski predsednik Vladimir Putin zbog dogovora u Beloj kući o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine, navodno otkazao posetu Srbiji.

Da nema nikakvih „šumova na vezama“ između Beograda i Moskve odlučno su poručili i predsednik Vučić i ruski ambasador u našoj zemlji Aleksandar Bocan-Harčenko, piše list.

Vučić je rekao da Putin jedva čeka da dođe u Srbiju i raduje se tome, ali da sa 15.000 obolelih od korone i 300 mrtvih dnevno nije trenutak, niti je video, kako je rekao, „da je u bilo koju zemlju otišao u poslednje vreme“.

Selaković: Otvaranje Hrama Svetog Save pre kraja godine

Generalni sekretar predsednika Srbije izjavio je da je uveren da će Hram Svetog Save biti otvoren za javnost u decembru.

„Pre kraja ove godine svi će moći da dođu i budu ponosni na svoju Srbiju, koja je uspela da ga završi“, poručio je Selaković.

Objasnio je da je završetak radova bio planiran za ranije, ali da je epidemija korona virusa usporila taj proces.

Selaković je istakao da je uveren da će Hram Svetog Save biti najposećeniji na Balkanu.

„Važno je da naša generacija ima tu priliku da bude svedok istorije završetka Hrama Svetog Save, koji je jedan od tri najveća pravoslavna hrama u svetu“, naglasio je Selaković.

On je istakao značaj pomoći ruskih prijatelja u izgradnji Hrama Svetog Save.

 

IZVOR:TANJUG

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*