Selaković sa ambasadorom UAE: Bilateralni odnosi poslednjih godina dostigli istorijski nivo

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata Mubarakom Al Daherijem.

Ministar je konstatovao da su bilateralni odnosi Srbije i UAE veoma dobri, da su poslednjih godina dostigli istorijski nivo iskrenog prijateljstva i uspešne saradnje, pre svega, zahvaljujući ličnom angažovanju predsednika Aleksandra Vučića i princa prestolonaslednika Abu Dabija šeika Mohameda bin Zajeda Al Nahjana, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Selaković sa ambasadorom UAE: Bilateralni odnosi poslednjih godina dostigli istorijski nivo

Selaković je istakao da je Srbija je posebno zainteresovana da se ekonomska saradnja sa UAE unapredi i proširi u svim domenima od obostranog interesa, kako povećanjem spoljnotrgovinske razmene, tako i kroz investicionu saradnju, uzimajući u obzir, pre svega, brojne pogodnosti za investiranje u Srbiji.

Pozvao je ambasadora da i svojim uticajem i angažmanom upozna poslovne ljude iz UAE sa uslovima investiranja u Srbiji.

Takođe, Selaković je posebno zahvalio Emiratima na značajnoj medicinskoj pomoći koju su u tri navrata uputili našoj zemlji u cilju efikasnijeg suočavanja sa pandemijom kovida 19, dodajući da je to najveća potvrda izuzetnog prijateljstva koje postoji između dve zemlje i naroda, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*