Severna Koreja: Zabranjeno presavijati poster sa likom vođe

PJONGJANG: Član orkestra, koji je ove nedelje nastupio na zvaničnom događaju u Pjongjangu, imao je na sebi majicu sa likom vođe Kim Džong Una, što je iznenađujuće retka pojava u Severnoj Koreji.
e
Foto: Pixabay.com

Dirigent orkestra viđen je u beloj majici sa Kimovim licem odštampanim u crno-beloj boji na prednjoj strani, tokom ceremonije otvaranja izložbe naoružanja “Samoodbrana 2021”, kojoj je prisustvovao i severnokorejski lider, prenosi Rojters na osnovu snimaka Korejske državne TV.

„Izuzetno je retko, ako ne i bez presedana, da Severna Koreja proizvodi odeću sa likom vođe Kima“, saopštila je Rejčel Minjang Li, analitičarka “38 Nort”, američkog programa koji prati Severnu Koreju.

Ona je navele da stanovnici Severne Koreje uobičajeno nose značke sa likovima državnih lidera, ali se sa njihovim fotografijama, slikama i drugim likovnim izražavanjem veoma pažljivo postupa u zemlji u kojoj se članovi vladajuće porodice smatraju idolima već tri generacije.

„Portreti i fotografije lidera Kim su sveti u Severnoj Koreji“, navodi Li.

Ona je pojasnila da fotografije sa njihovim likom ne smeju da se iscrtavaju, presavijaju niti na bilo koji drugi način oštećuju i da zbog toga smatra da je majica, koju su izvođači nosili, bila samo za taj jedan poseban događaj, odnosno da nije predviđena da se u svakodnevnom životu nosi i pere.

Na izložbi “Samoodbrana 2021.” prikazano je više severnokorejskog novog oružja, ali i slike i fotografije sa likom Kima.

 

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*