Šid: Sredstva Ministarstva privrede za projektno tehničku dokumentaciju

Ministarstvo privrede je Opštini Šid odobrilo sredstva u iznosu od 2.800.000 dinara za realizaciju projekta Regionalni sistem snabdevanja vodom za navodnjavanje dela teritorije Opštine Šid i Grada Sremska Mitrovica sa akumulacije Moharač u cilju jačanja poslovnih aktivnosti u poljoprivredi i ruralnog razvoja.
Sredstva su odobrena u okviru javnog poziva za sufinansiranje jedinica lokalne samouprave za izradu projektno tehničke dokumentacije, a ugovor o realizaciji ovog projekta potpisao je predsednik Opštine Šid Predrag Vuković. Ukupna vrednost projekta je oko 4.000.000 dinara, a u okviru projekta biće izrađena studija opravdanosti, idejno rešenje iidejni projekat Regionalnog sistema snabdevanja vodom za navodnjavanje dela teritorije Opštine Šid i grada Sremska Mitrovica sa akumulacije Moharač.

Izgradnja Regionalnog sistema snabdevanja vodom za navodnjavanje dela teritorije opštine Šid i Grada Sremska Mitrovica sa akumulacije Moharač ima za cilj da podrži i omogući poslovne aktivnosti u poljoprivrednoj proizvodnji, prvenstveno voćarstvu i vinogradarstvu i omogući adekvatan ruralni razvoj ovog područja.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*