Širi se korona novosadskim školama: Zaraženo 380 dece i više od 100 zaposlenih

Kod 379 dece u Novom Sadu je potvrđeno prisustvo korona virusa, a više stotina njih nalazi se u karantinu, potvrđeno je za 021.rs u Gradskoj upravi za obrazovanje.
Širi se korona novosadskim školama: Zaraženo 380 dece i više od 100 zaposlenih

Foto: 021.rs
U pitanju je veliki rast, jer su iz grada pre nedelju dana poručili da nema skoro nijednog odeljenja na online nastavi, kao i da je tek nekoliko učenika obolelo.
Prema podacima iz Gradske uprave za obrazovanje, u vrtićima „Radosnog detinjstva“ zaraženo je sedmoro dece, dok se 31 mališan nalazi u izolaciji.
U predškolskoj ustanovi za sada nema nijedan objekat koji ne radi zbog zaraze, a aktivne su i sve grupe.
U osnovnim školama na teritoriji grada pozitivno je 125 učenika, dok se 362 nalazi u izolaciji. U raznim osnovnim školama trenutno su 32 odeljenja na onlajn nastavi i nema škola koje ne rade zbog korona virusa.
Prema podacima Uprave, do 15. septembra u novosadskim srednjim školama bilo je 247 zaraženih tinejdžera, a tačnog podatka o onima koji su karantinu nema. Trenutno je 41 odeljenje nastavu pohađa onlajn.
Kako saznaje 021.rs, u srednjima školama ima 46 zaraženih među zaposlenima, a u osnovnim školama zaražene su 62 osobe iz nastavnog i nenastavnog osoblja.
Kako navode u Upravi za obrazovanje, u redovnom su kontaktu sa predstavnicima Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“, Aktiva direktora osnovnih škola, kao i Aktivom direktora srednjih škola. Svakodnevno se prati epidemiološka situacija.
„Grad Novi Sad čini sve u svojoj nadležnosti da sačuva zdravlje i bezbednost učenika, njihovih roditelja, nastavnog i nenastavnog osoblja i da kvalitet nastave bude na visokom nivou“, poručuju u Upravi za obrazovanje.
Podsetimo, ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da je doneta odluka po kojoj odeljenja sa 16 učenika i manje, prelaze na onlajn nastavu ukoliko se u tom odeljenju pojave tri slučaja zaraze korona virusom.
Odeljenje sa više od 16 đaka, u kojem se pojave dva zaražena učenika, deli se na dve grupe i prelazi na kombinovani model nastave, a ukoliko se u tim grupama pojavi više od troje zaraženih, grupa prelazi na onlajn nastavu.
IZVOR:021.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*