„Škaljarac” pred novosadskim sudom zbog lažnih dokumenata

U Posebnom odeljenju novosadskog Višeg suda , uz jako obezbeđenje, održan glavni pretres protiv četvoro okrivljenih, među kojima je bio i crnogorski državaljanin Marjan Vujačić (35), optužen, između ostalog, za više ubistava.

Foto: Dnevnik.rs

Među okrivljenima su i Jelena P. (40), zaposlena u Upravnim poslovima novosadske Policijske uprave, vlasnik jedne novosadske firme, Nebojša B. (42) i crnogorski državljanin Zoran M. (43). S obzirom na to da su vanredne okolnosti, javnost nije bila prisutna na ročištu. Održano je uvodno izlaganje, okrivljeni su izneli odbranu, a nastavak pretresa zakazan je za 15. i 20. jun, saznaje „Dnevnik” nezvanično.

Po optužnici, od početka pretprošle godine do polovine juna prošle, u Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici Jelena P. i Nebojša B. omogućili za nekoliko osoba M. V., Z. M. i dva N. N. lica i za još tri poznata lica (V. B., M. K., A. LJ.) pribavljanje falsifikovanih ličnih dokumenata, lične karte i pasoša s podacima drugih lica, a ne onih koja su podnela zahteve – što je krađa identiteta lica koja imaju državljanstvo, a nisu izvadila biometrijska dokumenta – radi obezbeđivanja njihovog lažnog identiteta.

Navodno, N. B. je obećao J. P. da će je častiti i saopštio joj podatke ljudi od kojih će se ukrasti identitet radi izrade dokumentima navedenim licima, tako što su ta lica podnela zahteve za izdavanje originalnih biometrijskih dokumenata, a J. P. je kroz sistem MUP-a izvršila proveru podataka i informacija dobijenih od N. B.

Nakon što su podneli zahteve, zajedno s drugom lažnom dokumentacijom, J. P. je uticala kod svojih kolega u MUP-u da se ubrza postupak izrade dokumenata. Posle toga su M. V., Z. M. i drugi dobili lične karte i putne isprave u koje su uneti neistiniti lični podaci drugih osoba od kojih je ukraden identitet, s njihovim slikama, i koje su ta lica preuzela i koristila. Zbog navoda u vezi s fasifikovanim ispravama podneti su optužni predlozi.

Podsetimo, Marjan Vujačić je uhapšen u Novom Sadu 12. juna prošle godine zbog falsifikovanja isprava. Policija je tada saopštila da je osumnjičeni crnogorski državljanin M. V. 6. juna podneo falsifikovanu dokumentaciju sa zahtevom za izdavanje ličnih dokumenata, na osnovu kojih mu je osumnjičena Z. D. 8. juna izdala ličnu kartu s fotografijom M. V., a na ime Miloša Begovića, i primila zahtev za izdavanje putne isprave, koju mu izdaje 11. juna 2019. godine.

Međutim, nekoliko dana kasnije, srpska policija je saopštila da je on osumnjičen za ubistvo Jugoslava Cvetanovića 27. septembra 2017, ali i da bi mogao biti odgovoran za još tri ubistva, od kojih su dva počinjena u Crnoj Gori, a jedno u Holandiji.

Mediji su preneli da je reč o likvidacijama Veselina Kalezića u novembru 2018. i Mila Ilića, krajem aprila prošle godine u Podgorici.

Takođe, postoje indicije da je u Amsterdamu likvidirao Gorana Tasića Gokčeta.

Ubijeni Jugoslav Cvetanović je rođeni brat Saše Cvetanovića, optuženog za ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, koji je u zatvoru u Španiji. Apelacioni su u Beograd je 24. januara ove godine pravosnažno osudio Sašu Cvetanovića na 35 godina zatvora zbog ubistva Bojovića.

Marjanu Vujačiću je 10. marta, u Vranju počelo suđenje za ubistvo Cvetanovića. Optuženi je negirao da je počinio to ubistvo.

Vujačić, kako navode mediji, slovi za plaćenog ubicu „škaljarskog klana”.

Suđenje za Cvetanovićevo ubistvo biće prvo u Srbiji na kojem je na optuženičkoj klupi osoba koja je označena kao plaćeni ubica „škaljarskog klana”.

Doveden u bukagijama

Marjan Vujačić je u petak u Novi Sad dovezen maricom iz Vranja, gde je u pritvoru zbog ubistva.

Kvart oko zgrade Posebnog odeljenja Višeg suda u Novom Sadu na Bulevaru oslobođenja bio je pod opsadom Žandarmerije, a Vujačić je nešto posle deset sati iz vozila izveden s lisicama na rukama, ali i bukagijama na nogama.

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*