Škola u Kragujevcu dobila najsavremeniju opremu zahvajući Ministarstvu pravde

Predstavnik Ministarstva pravde Dejan Carević, direktorka Instituta za onkologiju Danica Grujičić i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić posetili su danas Medicinsku školu Sestre Ninković u Kragujevcu gde su zahvaljujući sredstvima oportuniteta koje dodeljuje ministarstvo, najsavremenijim učilima, vrednim 2,1 milion dinara, opremnjeni nastavni kabineti.

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija i predsednik Komisije za dodelu sredstava po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja Dejan Carević ocenio je da će oprema višestruko unaprediti nastavu đacima koji se školuju za medicinske sestre i tehničare, laboratorijske i farmaceutske tehničare.

Škola je dobila dve similator lutke za izvođenje vežbi nastave zdravstvene nege, dva bolnička kreveta sa elektromotorima, tri ruke za vežbanje davanja injekcija, infuzija i vađenje krvi. Budući farmaceuti dobili su tri tehničke vage, a laboratorijski tehničari centrifugu. Nabavnjena su i tri modela ljudskih organa za kabinet anatomije.

Direktor škole Vladimir Jakšić ocenio je da zahvaljujući Ministarstvu pravde – i sredstvima koja su dobili na konkrusu retko ko od državnih i privatnih medicnskih škola ima,  a uz sve zameniće nastavnu bazu u Kliničkom centru u koji đaci zbog pandemije ne mogu da idu.

Carević je podsetio da je Ministarstvo prošle godine opredelilo 500 miliona dinara za 130 projekata od javnog značaja. Najviše je sredstava izdvojeno upravo za zdravstvo i to skoro 237 miliona dinara. Zatim za projekte iz oblasti prosvete skoro 163 miliona, za socijalnu zaštitu 41 milion, kulturu 31 milion…

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*