Skup „Dobrobiti digitalizacije” na Paliću

PALIĆ –

Digitalizacija svima, bilo gde da su u svetu, daje iste mogućnosti, a na domaćim privrednicima je da tu mogućnost iskoriste. Ovo je jedna od poruka na skupu „Dobrobiti digitalizacije” koji Fondacija „Prosperitati“ organizuje na Paliću. Ovu mogućnost, kako je ocenjeno, do sada najbolje koriste proizvođači softvera.

Digitalizacija i primena digitalnih tehnologija je jedan od najvećih izazova ekonomije. Ali kada se savlada, donosi veliku korist privrednicima u mnogim sektorima ekonomije. Koliko u digitalnom svetu proizvodimo, a šta od toga možemo i sami da koristimo, jedno je od pitanja na koje se odgovor mogao dobiti na Paliću.

fondacija, prosperiteti, palić

Izvor: RTV (Boris Šuman)

„U svakoj firmi, pa i u malim firmama, mnoštvo podataka postoji koje ako prikupljamo, merimo, analiziramo onda možemo da pripremimo dobre odluke. Tako možemo da postanemo efektivniji, efikasniji i, naravno, konkurentniji u današnjoj privredi”- smatra upravnik Fondacije „Prosperitati” Balint Juhas.

Ideja konferencije bila je predstavljanje srži digitalizacije i njenog značaja u svakodnevnom životu i poslu.

„Digitalizacija će svima, živeli u Beogradu, Subotici, Adi ili Segedinu dati iste mogućnosti. Bilo gde da sedimo u životu, možemo raditi iste stvari i daje nam iste mogućnosti”- smatra direktor IT sektora OTP grupe Zoltan Kasaš.

Tu mogućnost najbolje koriste programeri, gde se u pokrajini Subotica i Novi Sad izdvajaju kao IT centri. Po oceni predsednika pokrajinskog parlamenta, Srbija ima šta da ponudi svetskoj pijaci u sferi digitalizacije, navodeći primer razvoja i primene softvera.

“Imamo dobar stručni kadar koji je spreman i sposoban da se uključi u velike međunarodne projekte, da privuče ne samo pažnju, nego i da stvori prihod koji će doprineti bruto-društvenom proizvodu”- ocenio je predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.

U cilju upoznavanja i povezivanja, fondacija „Prosperitati“ je na jednom mestu okupila kako IT stručnjake, tako i krajnje korisnike njihovih proizvoda, iz Srbije i iz Mađarske.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*