Slovenija proteruje trojicu državljana Bosne i Hercegovine zbog veza sa islamistima

Slovenačko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da će proterati trojicu državljana Bosne i Hercegovine koje zbog veza sa islamističkim krugovima smatra pretnjom po bezbednost.

„U ovom trenutku možemo reći da je na predlog ljubljanske policije upravna jedinica Ljubljana otkazala pravo boravka trojici državljana BiH sa stalnim prebivalištem u Sloveniji zbog ugrožavanja sigurnosti države, javne sigurnosti i javnoa reda“, navelo je ministarstvo unutrašnjih poslova, prenela je Hina.

 

Kako je sinoć navela televizijska stanica POP-TV, pozivajući se na neslužbene izvore, reč je o trojici muškaraca koji su u kontaktu s džihadistom Bilalom Bosnićem, koji je vrbovao džihadističke borce za rat u Siriji.

Dokumenti policije i obaveštajne agencije SOVA do kojih je došla televizija POP pokazuju da će pomenuta trojka biti prognana iz države jer je ustanovljeno da aktivno podržavaju verski inspirisan nasilni ekstremizam i terorizam, te da podržavaju upotrebu nasilja za postizanje političkih, verskih i ideoloških ciljeva, javila je POP-TV.

Sva trojica su se na odredbu navodno žalila, a za odlazak iz Slovenije nije im određen rok, jer se ne računa da će otići dobrovoljno nego će policija morati da ih deportuje, navode slovenački mediji.

Prema odredbi, u Sloveniju neće smeti da se vrate pet godina.

Izvor: Tanjug

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*