Snajper izneo odbranu i ispričao sve o odnosu s devojkom

NOVI SAD: Slobodan Milutinović Snajper (37) iz Novog Sada, koji se tereti za otmicu U. J. (23), saslušan je juče u Višem javnom tužilaštvu i tom prilikom je izneo svoju odbranu u vezi s događajem za koji se sumnjiči, saznaje “Dnevnik”.
sud novi sad, dnevnik.rs
Foto: Dnevnik.rs

– Do detalja je ispričao sve o njihovom odnosu – potvrdio je za naš list njegov branilac advokat Goran Karadarević i istakao da u ovoj fazi postupka ne može da govori šta je Milutinović ispričao koji je u VJT doveden iz pritvora, koji mu je, 21. septembra, odredio sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu.

Prethodno su 8. oktobra, u novosadskom Višem javnom tužilaštvu kao svedoci u postupku svoje izjave dale majka i sestra U. J., devojke koja je dospela u žižu javnosti nakon što je, kako se sumnja, oteo pa pretukao Milutinović.

Prema našim saznanjima, majka i sestra oštećene, koja ima status posebno osetljivog svedoka, ispričale su sve u vezi s lokacijom koju je u poruci poslala U. J. svojoj sestri sporne večeri.

Takođe, 8. oktobra su saslušani i policajci koji su, po pozivu, izašli na lice mesta i postupali u akciji spasavanja dvadesettrogodišnjakinje.

Slobodan Milutinović Snajper je uhapšen pre mesec dana nakon što je, kako se sumnja, U. J. odveo u iznajmljeni stan na Podbari, gde ju je držao i maltretirao.

Inače, porodici U. J. su, u noći između 6. i 7. oktobra, zapaljena dva automobila, koja su se nalazila na parkingu u Stražilovskoj ulici ispred broja 33. Taj vandalski čin su mnogi povezali sa saslušanjem majke i sestre devojke koja je bila u emotivnoj vezi s Milutinovićem.

Podsetimo, još uvek nepoznati muškarac zapalio je vozila marke BMNJ DŽ5 i mercedes A klase, koji su u vlasništvu porodice oštećene.

– BMNJ je u vlasništvu njenog oca, a mercedes je njen – kaže jedan od komšija i dodaje da je, kako se vidi na kamerama, požar namerno izazvan. Na snimku se vidi muškarac koji se krije u ulazu zgrade, a potom kako ide ka automobilima. On u ruci nosi flašu, a na glavi ima kapuljaču i u trenutku kada prilazi automobilima poliva ih, verovatno, benzinom. Nakon što su oba vozila počela da gore, nepoznati muškarac, kojem je vatra zahvatila jednu nogu, beži s lica mesta.


Proširena istraga?

Istraga koja se vodi protiv Slobodana Milutinovića Snajpera, kako “Dnevnik” nezvanično saznaje, proširena je i na prethodni period, jer je on, navodno, i pre nemilog događaja bio nasilan prema U. J, s kojom je bio u emotivnoj vezi, koja je trajala više od godinu dana. Pretpostavlja se da nije mogao da prihvati raskid, te ju je sporne večeri pozvao da razgovaraju, a potom odveo u stan gde je držao protiv njene volje i maltretirao.

Za krivično delo koje se stavlja na teret Milutinoviću zaprećena je kazna zatvora od 10 godina.


Porodica kojoj pripadaju automobili živi u obližnjoj zgradi, a skupocena vozila bila su parkirana na zakupljenim mestima.

Uprkos brzoj intervenciji vatrogasaca, na automobilima je, kako se naš reporter uverio na licu mesta, pričinjena velika materijalna šteta, a na svu sreću niko nije povređen. Policija i dalje ispituje sve opcije i radi na otkrivanju počinioca i nalogodavca. Takođe se proveravaju i čaršijske priče da je, navodno, Snajper, iz pritvora, preko svojih ljudi, na ovaj način pokušao da izvrši pritisak na devojku da povuče tužbu.

Slobodan Milutinović Snajper hapšen je i početkom septembra zajedno sa svojom zakonitom suprugom, u policijskoj akciji, u okviru koje je rasvetljeno i ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca (47). Oni su uhapšeni jer su u svom posedu imali nelegalno oružje, ali su pišteni da se u daljem postupku brane sa slobode. Na to rešenje se tužilaštvo žalilo, ali je vanpretresno veće, odlučujući o toj žalbi, potvrdilo odluku Osnovnog suda da se Milutinoviću dozvoli odbrana sa slobode.

Snajper je u žižu javnosti došao i kada je početkom marta ove godine u akcije policije Republike Srpske uhapšen na Jahorini. Tada je priveden s još jednom osobom iz Novih Ledinaca zbog, kako je tada saopšteno, nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja. Nakon kriminalističke obrade, obojica su pušteni na slobodu.

 

 

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*