Sneg oštetio dalekovode u Foči

Vlažan i težak sneg, koji na području opštine Foča intenzivno pada od prošle noći, uzrokovao je veliki broj kvarova na elektro-mreži i doneo teškoće vozačima.

U prekidu je više dalekovoda koji strujom snabdevaju seoska područja.

Bez električne energije su Zavait, Miljevina, Zubovići, Osijek, Brod, Trnovače, Zakmur, Kuta, Štović, Slatina, rečeno je Srni u fočanskoj Elektrodistribuciji.

Radnici ovog preduzeća su na terenu i ulažu maksimalne napore da, po veoma teškim uslovima, otklone brojne kvarove.

Svi magistralni i regionalni putevi na području opštine Foča su prohodni, ali se saobraćaj odvija izuzetno otežano, rečeno je u Policijskoj upravi Foča.

Posebno teška situacija je preko planinskog prevoja Rogoj i na lokalitetu Tuhalji, na putu prema Sarajevu, te na prevojima Prijeđel i Čemerno, na putu Foča-Gacko.

Na ovim deonicama, put je sužen, ali nije bilo zastoja niti saobraćajnih nezgoda, a iz policije upozoravaju vozače da voze makimalno oprezno i da na put ne kreću bez preke potrebe. Sve raspoložive ekipe Srbinjeputeva su na terenu, čiste sneg i posipaju puteve abrazivnim materijalom.

U Foči je, na gradskom području, palo desetak centimetara snega, a u višim predelima oko 40 centimetara.

Veći deo Trebinja i danas je bez vode zbog pucanja cevi na glavnom transportnom cevovodu. U trebinjskom Vodovodu kažu da je cev pukla jutros u blizini brane Gorica i da su ekipe na terenu.

Ovo je treći put u posljednjih petnaestak dana da Trebinje ostaje bez vode usled pucanja cevi.

Zbog jakog nevremena koje je Trebinje zahvatilo tokom noći bez struje je nakratko ostao veći broj naselja. Snabdevanje strujom je normalizovano, osim u pojedinim selima Trebinjske šume, Petrovog polja i Zubaca.

U Hercegovina putevima su potvrdili da se zbog odrona na putu Bileća – Nikšić u mjestu Vlahinja prema graničnom prelazu Deleuša saobraćaj jutros odvija jednom kolovoznom trakom. Ekipe ovog preduzeća su na terenu i uklanjaju odron.

Na području Gacka pada sneg većim intezitetom zbog čega je saobraćaj usporen.

U Trebinju je u protekla 24 časa palo 37 litara kiše, u Bileći 34, a visina snega u Nevesinju je 16, a u Gacku 30 centimetara

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*