Sokoj pomaže muzičarima koji su bez posla

BEOGRAD –

Organizacija koja okuplja kompozitore i tesktopisce Sokoj, nakon što je podelila svojim ugroženim članovima pomoć od 24.000 dinara, sada se odlučila na još jedan podstrek stvaraocima, te će umetnici uskoro dobiti sredstava iz Fonda za kulturna davanja.

Kako su u saopštenju kazali, mnogima će to biti jedina mogućnost da dovrše svoje muzičke projekte u vremenima kada se od muzike može veoma teško živeti, jer su zabranjeni koncerti, svirke, svadbe, festivali…

LOGO

„Umetnici će uskoro dobiti sredstva za svoje projekte. Rad na oceni materijala, koji je poslat na Konkurs Fonda za kulturna davanja je u svojoj uobičajenoj fazi. Formirane komisije po vrstama muzike (seriozna, džez, narodna i popularna) imale su ogroman i odgovoran posao, koji su uspešno završile“, poručuje direktor Sokoja Dejan Manojlović.

Materijal se trenutno sprema za sednicu Upravnog odbora, koji formira konačan predlog za Skupštinu Sokoja.

Konačna odluka je na ovom organu, koji će po planu svoju godišnju sednicu održati najdalje do kraja maja meseca ove godine.

„Napominjem da se sredstva ne daju svim aplikantima, automatski, zato i postoje komisije koje vrše selekciju. Nivo predloženih sredstava za ovu namenu će biti negde u visini prošlogodišnjeg, ali ponavljam, konačnu reč daje Skupština Sokoj“, kaže Manojlović.

Dodaje da zaposleni još uvek rade od kuće, kao što su radili u proteklih skoro mesec i po dana i tako će i ostati za one koji ne budu određeni da rade u zgradi Sokoja.

Direktor ističe da ako sve bude u redu, od 1. juna, svi će ponovo biti na svojim radnim mestima.

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*