Spaljeno 1,4 tone marihuane, Vulin poručio da će se hapsiti i za „džoint“

Više od 1,4 tone zaplenjene marihuane uništeno je u Termoelektrani „Nikola Tesla“ u Obrenovcu.

Postupak uništavanja 1.458,2 kilograma droge sprovela je Komisija za kontrolu postupka uništavanja oduzetih psihoaktivnih kontrolisanih supstanci Vlade Republike Srbije.

Uništeno 1,4 tone droge u Obrenovcu

Uništeno 1,4 tone droge u Obrenovcu

Predsednik Komisije je načelnik Službe za borbu protiv droga, a članovi su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva zdravlja, Ministarstva zaštite životne sredine, vladine Kancelarije za borbu protiv droga i Uprave carina.

Spaljivanju su prisustvovali i predstavnici Višeg suda u Pirotu i Višeg javnog tužilaštva u Pirotu, saopštio je MUP.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da je država odlučna u svojoj borbi protiv narko-dilera i dodao da droga koja se zapleni završi u termoelektrani gde se i uništi.

Prema njegovim rečima, lake i teške droge ne postoje i hapsiće se i oni koji prodaju jedan džoint i oni koji prodaju kilograme droge.

U Termoelektrani „Nikola Tesla“ u Obrenovcu uništeno je 1,4 tone marihuane koju su zaplenili pripadnici policije.

Uništavanje droge u Obrenovcu`

Uništavanje droge u Obrenovcu`

„Nema većeg otrova od droge. Svi koji truju našu decu zaslužuju da robijaju. Pošto nemaju savest da ih kazni, kazniće ih država“, dodao je Vulin.

Kako je poručio, hapsiće se za jedan „džoint“, kao što će policija hapsiti i za kilogram droge.

„Nema razlike i nema malih i velikih dilera. Svaki sitni diler, svaka samoproglašena pevačka zvezda, svako ko prodaje drogu biće predmet našeg rada i daćemo sve od sebe da ga uhapsimo i predamo pravosuđu. Zalažem se za promenu politike prema trgovcima narkotika i za što oštrije sankcije za svakog od njih, a posebno za one koji drogu prodaju maloletnicima ili mlađim punoletnicima, za mene je to pokušaj ubistva“, naglasio je ministar.

Dodao je da dok je Aleksandar Vučić predsednik Srbije, a on ministar policije, marihuana neće biti legalizovana.

„Roditelji čuvajte decu, to država ne može za vas, a ja ću dati sve od sebe da svako ko prodaje narkotike završi iza rešetaka na što duži period“, zaključio je Vulin.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*