Srbija atraktivna za ruske investitore

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i ruski ministar industrije i trgovine Denis Manturov ocenili su danas u Jekaterinburgu da Srbija raspolaže izuzetnim potencijalima za privlačenje ruskih investitora.

Popović, koji je i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom, naveo je da Srbija ima odlične potencijale za ulaganje u mašinogradnju, infrastrukturu, energetiku, inovacije i visoke tehnologije.

Ministar je istakao da Srbija daje velike podsticaje za investitore i ima izuzetno dobru putnu infrastrukturu i vrhunske kadrove, zbog čega je već nekoliko godina unazad svetski lider u privlačenju stranih investicija.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku se vode pregovori o ulaganju jedne ruske kompanije iz regiona Urala u poljoprivredu Srbije.

On je ocenio da najbolji politički odnosi dveju zemalja, za koje su zaslužni predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, treba da stvore uslove za razvoj strateške ekonomske saradnje, od koje će korist osetiti privreda i građani Srbije.

Manturov je ocenio da se odnosi Srbije i Rusije, uprkos pandemiji koronavirusa, razvijaju zadovoljavajućom dinamikom i da postoji veliki potencijal za dalje unapređenje bilateralne saradnje u svim oblastima od obostranog interesa.

On je pozdravio odlične rezultate koje Srbija postiže na planu privlačenja stranih investicija i potvrdio snažnu zainteresovanost ruskih kompanija za ulaganje u našu zemlju.

Popović i Manturov, koji su se sastali u okviru Međunarodnog privrednog sajma „Inoprom“ u Jekaterinburgu, konstatovali su da veliki zajednički uspeh predstavlja uspostavljanje proizvodnje ruske vakcine „Sputnjik V“ u Srbiji.

Ovogodišnji „Inoprom“ održava se 11. put i okuplja visoke državne i privredne delegacije iz 30 zemalja iz čitavog sveta.

Srbija atraktivna za ruske investitore

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*