Srbija politički stabilna i ekonomski atraktivna za investicije

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić iskazala je zahvalnost Francuskoj na podršci evrointegracijama Srbije i naglasila da će nam biti čast da, na poziv predsednika Republike Aleksandra Vučića, ugostimo predsednika te zemlje Emanuela Makrona.

Brnabić je u razgovoru sa članom Odbora za spoljne poslove Senata Republike Francuske Olivijeom Kadikom istakla da je Srbija politički stabilna i ekonomski atraktivna za investicije, što potvrđuje prisustvo velikih francuskih kompanija.

Ona je kao primer navela „Tigar tajers“ (Mišlen grupa), kao trećeg izvoznika Srbije u ukupnoj razmeni sa svetom, kao i primere kompanija „Vansi“, koja je izabrana za koncesionara Aerodroma „Nikola Tesla“ i „Suez“, koja planira da u sanaciju i tretman komunalnog otpada deponije Vinča investira približno 300 miliona evra.

„Vlada radi na tome da Srbija bude moderna država, razvijene tržišne ekonomije, koja će biti regionalni lider. Reforme koje sprovodimo u oblasti javnih finansija, upotrebi modernih tehnologija i pokretanju inovacija, vladavine prava, unapređuju investicionu klimu u zemlji i povećavaju konkurentnost naših firmi, kada nastupaju na drugim tržištima“ – istakla je premijerka.

Sagovornici su postigli saglasnost o tome da je zajednički cilj da ceo Zapadni Balkan bude u Evropskoj uniji.

Senator Kadik je poručio da želi što pre da Srbiju vidi kao punopravnu članicu EU.

Brnabić je, govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, naglasila da je kompromis nužan i da je to naš stav.

Ona je prenela da se ponosi time što je deo tima koji, isključivo poštujući principe mira i stabilnosti, želi da dođe do trajnog rešenja ovog pitanja.

Predsednik Republike Aleksandar Vučić je i tokom jučerašnje posete Kosovu i Metohiji pokazao svu odgovornost jakog lidera i koji je, uprkos izazvanim incidentima, dostojanstveno reagovao i nije odustajao od poruke da ćemo nastaviti da težimo zajedničkom, održivom rešenju, zaključila je Brnabić.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*