Srbija protiv odlaska predstavnika Srba na godišnjicu Oluje

BEOGRAD: Srbija i Republika Srpska zajedno će obeležiti godišnjicu akcije „Oluja“ i molim ljude da se posvetimo našem obeležavanju, izjavio je danas predsednik Aleksadnar Vučić.

Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ MARIO STRMOTIC/ nr
On je novinarima preneo da je razgovarao sa predsednikom SDSS Miloradom Pupovcem o najavi učešća potpredsednika hrvatske vlade, Srbina Borisa Miloševića u Kninu na obeležavanju Oluje, da mu je preneo svoj stav i mišljenje.
„Molim ljude, ako je to moguće, da se mi posvetimo našem obeležavanju. Jer, čak i kada dobronamerno vodite hajku, pravite nepotrebno heroje od tih ljude. Zato molim medije da to ne rade sa Miloševićem. Idi tamo, vaša stvar, vaša odluka. Naše je bilo da kažemo da to ne podržavamo“, rekao je Vučić.
On je istakao da je Srbija i RS godišnjicu „Oluje“ obeležiti na drugom mestu, da će podići spomen park na mestu gde je najveći broj ljudi prebegao u Srbiju, tražeći zaštitu života u matici i znajući da spas mogu da pronađu tamo gde je srpska država.
„Za nas je važno da Srbija i RS zajednički tome pristupaju, od 2015. to obeležavamo i nećemo da prestane. Poštovaćemo uvek i hrvatske i bošnjačke žrtve, nemamo problem sa tim, i po tome ćemo se razlikovati od drugih“, rekao je Vučić.
IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*