Srbija se nikada neće odreći svojih svetinja na Kosmetu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Marko Đurić izjavio je da je dokumentarni film albanske televizije „Top kanal“ pod naslovom „Velika srpska istorijska obmana – kako su Srbi ukrali albansku istoriju“ podmukla i verovatno sa strane podmenuta propaganda koje treba da održi sukob između Srba i Albanaca.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bk

„Razume se da se Srbija nikada i ni po koju cenu neće odreći svojih svetinja na Kosovu i Metohiji, a verujemo da ni albanski narod, koji je ponosan na sopstvenu bogatu istoriju i tradiciju, nema potrebu da poseže za tuđom istorijom i tradicijom.

Tu potrebu nastoje da generišu promoteri fašističkih velikoalbanskih ideja, kojima otimanje tuđe istorije i tradicije jeste samo nešto što nadopunjuje otimanje tuđih teritorija.

Naslućujemo da im u ovom slučaju pomažu i određeni inostrani centri moći koji, ne prvi put u istoriji, na valikolbanski projekat gledaju kao na sredstvo za zadovoljenje sopstvenih ekspanzionističkih ciljeva.

Srbija želi da u budućnosti i sa Albanijom i sa Albancima ima najbolje moguće odnose i smatramo da je potrebno zaustaviti velikoalbanske propagandiste i falsifikatore istorije, kako bi i srpski i albanski narod mogli da imaju sigurnu i prosperitetnu budućnost“, istakao je Đurić.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*