Srbija važna u popularizaciji vodenih sportova

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić sastao se danas sa prvim potpredsednikom Međunarodne federacije vodenih sportova (FINA) dr Huseinom Al-Musalamom, koji je i generalni direktor Olimpijskog saveta Azije.

Teme sastanka bile su globalna popularizacija vodenih sportova, u kojoj je uloga Srbije, posebno u vaterpolu, od izuzetnog značaja, ali i predstojeće Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju, koje će se realizovati u specifičnim uslovima.

Al-Musalam je pohvalio napore naše zemlje, koja je obezbedila kako finansijsku podršku kojom se ublažavaju posledice pandemije na sport, tako i proces vakcinacije, u kojem imamo  liderske pozicije, a koji je preduslov za prevazilaženje aktuelne zdravstvene krize.

Tokom razgovora je potvrđena spremnost Srbije da nastavi da konkuriše za domaćinstvo međunarodnih sportskih takmičenja, kao i stav FINA da našu zemlju prepoznaje kao snažnog partnera u daljoj popularizaciji i unapređenju vodenih sportova, navodi se u saopštenju Ministarstva omladine i sporta.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*