Sređuje se velika studentska menza u Novom Sadu

Počelo je letnje uređenje „Restorana 2“, popularne velike studentska menza Studenstkog centra „Novi Sad“. Radove na farbanju, krečenju i zameni podnih pločica kompletnog restorana obišao je direktor Studentskog centra Zoran Martinović. On je istakao da se u velikoj studentskoj menzi svakodnevno hrani više od 3.500 studenata, a da u okviru velike studentske menze radi kuhinja koja ima kapacitet da u dve smene pripremi i do deset hiljada obroka dnevno.

 

– Studentski centar Novi Sad je visokoorganizovana ustanova, s kuhinjom u kojoj, u dve smene, obroke priprema 100 ljudi. Naši kuvari su u stanju da dnevno pripremaju do deset hiljada obroka. Odnosno više od 1,5 miliona obroka godišnje. Zbog svojih organizacionih kapaciteta, na zahtev grada Novog Sada bili smo uključeni u pripremanje i distribuciju obroka za lekare, medicinsko osoblje i pripadnike Vojske Srbije za vreme rada Kovid bolnice na Sajmu. A poslednjnih meseci smo pripremali oko 100 obroka za sve punktove za vakcinaciju Doma zdravlja – rekao je Martinović.

 

Zbog letnjeg raspusta u studentskim domovima Studetntskog centra trenutno boravi oko 230 studenata. Odsustvo studenata iskorišćeno je za izvođenje neophodnih građevinskih radova.

 

– Sve do 15. jula, zbog ispitnih obaveza na fakultetima u domovima smo imali oko 1.500 studenata. Tokom školske godine, u našim domovima boravi preko 3.000 studenata. Uveren sam da će radovi u velikoj menzi doprineti unapređenju ambijenta za boravak i ishranu studenata – rekao je Martinović.

 

Velika menza zauzima prostor od 1.000 kvadrata, a radovi na krečenju, farbanju i zameni podnih pločica vredni 3,1 miliona dinara trajaće 10 dana.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*