„Srem Šid“ posle gotovo 20 godina ponovo radi

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, sa kojim su bili potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, obišao je fabriku za preradu mesa „Srem Šid“, kao primer uspešne privatizacije iz stečaja, a na poziv novih vlasnika kojima je Sporazum o slobodnoj trgovini sa Turskom obezbedio izvoz junećeg mesa na ovo veliko tržište.

Novi vlasnici, konzorcijum firmi „Agropapuk“ iz Kukujevaca i „Industrije mesa Đurđević“ iz Pećinaca, uložili su dva miliona evra, zaposlili 130 radnika, pokrenuli proizvodnju i, već u prvom mesecu rada, izvezli goveđe meso u Tursku u vrednosti većoj od milion evra.

Predsednik Vučić je najavio da će Ministarstvo poljoprivrede povećati subvencije u stočarstvu, za tovnu junad i krave muzare, da je zbog aranžmana sa Turskom već došlo do povećanja cene goveđeg mesa, te da je cilj da se u narednih pet godina stočni fond vrati na nivo iz 1989. godine od dva miliona grla. Takođe, namera je da se obezbede i veće subvencije za prerađivačke pogone i fabrike.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*