Srpska lista: Fotografija Linde ispred zastave tzv. Kosova je skandal

KOSOVSKA MITROVICA –

Srpska lista ocenila je da je skandalozno to što se predsedavajuća OEBS An Linde fotografisala kraj zastave tzv. Kosova i pozvala OEBS da se, kao statusno neutralna misija, što pre ogradi od takvog poteza.

U Srpskoj listi su za Kosovo onlajn rekli da je jučerašnja poseta predsedavajuće OEBS An Linde, koja se slikala kraj kosovske zastave u Prištini skandal od koga se OEBS, kao statusno neutralna misija, i njene članice najhitnije moraju ograditi.

srpska lista wide jpg

Izvor: srpskalista.net

Iz Srpske liste poručuju da je „apsolutno neprihvatljivo“ da OEBS na ovaj način krši svoju misiju i nadležnosti, kao i stavove velikog broja svojih članica koje ne priznaju tzv. Kosovo.

Ocenjuju da se time indirektno staje na stranu Prištine koja, kako napominju, sistemski krši prava srpskog naroda, ignoriše svoje obaveze iz Briselskih sporazuma i „nastoji da zapaljivom retorikom i delovanjem ugrožava mir na ovim prostorima“.

Srpska lista smatra da „umesto jasne osude takvo ponašanje albanskih političara, kao i ugroženu bezbednosti Srba na KiM i nemogućnost povratka raseljenih lica, predsedavajuća OEBS je iskorišćena u političke svrhe od strane svojih albanskih domaćina“.

„Zato očekujemo i njenu i reakciju OEBS-a“, poručuju u Srpskoj listi.

Ministarka spoljnih poslova Švedske, zemlje koja predsedava OEBS-om, An Linde, fotografisala se sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani ispred zastave tzv. Kosova, čime je prekršila statusnu neutralnost Misije OEBS.

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*