Srpski fudbaler na udaru kritike zbog rasističkih objava supruge

Aleksandar Katai (Foto N. Negovanović)

LOS ANĐELES – Američki klub Los Anđeles Galaksi reagovao je danas zbog rasizma Tee Katai, supruge srpskog fudbalera i člana tog kluba Aleksandra Kataija.

„LA Galaksi je svestan serije rasističkih i nasilnih postova Tee Katai, supruge Aleksandra Kataija. LA Galaksi strogo osuđuje i traži uklanjanje. Čvrsto stojimo protiv bilo koje vrste rasizma”, navodi se u saopštenju kluba.

Tea Katai je na društvenim mrežama postavila fotografiju na kojoj se nalaze policijski automobil i ljudi koji protestuju uz natpis: „Ma pobij go..a bre”.

Takođe je reagovala i na krađu patika iz radnji i preformulisala tag „BlackLivesMatter u „Black Nike Matter”.

TVITER

Los Anđeles Galaksi je naveo da podržava proteste širom SAD zbog rasizma i nasilja.

Klub će tokom dana, kako je naveo, održati sastanak sa Kataijem na kom će se „utvrditi naredni koraci”.

„Sada je vreme da se pokaže naša uloga u borbi protiv rasizma u našem društvu”, ističe se u saopštenju Los Anđeles Galaksija, prenosi Beta.

Nakon saopštenja kluba reagovao je i Aleksandar Katai, koji je na društvenim mrežama objavio izjavu u kojoj je naveo da su postovi njegove supruge „neprihvatljivi”.

„Ovo je greška moje porodice i preuzimam potpunu odgovornost. Žao mi je što su ovi postovi uzrokovali bol Galaksiju i svima u borbi protiv rasizma”, istakao je Aleksandar Katai.

Katai je dodao da će raditi na tome da on i porodica nauče iz grešaka i budu bolji saveznici u borbi protiv rasizma.

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*