Čestitke povodom Uskrsa

BEOGRAD –

Potpredsednik vlade Srbije i ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović čestitao je danas Uskrs beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji najveći hrišćanski praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

„Preuzvišeni gospodine nadbiskupe,

vaskrs, uskrs, crkva, liturgija

EPA-EFE (Georgi Licovski)

Vama, sveštenstvu i svim vernicima Rimokatoličke crkve u Republici Srbiji, u ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i svoje lično, upućujem iskrene čestitke povodom najvećeg hrišćanskog praznika. Izražavam veru da će nam Uskrsli Hristos u vremenu kada su ljudske vrednosti na ispitu svima biti putokaz za Božji blagoslov, zajedništvo i solidarnost“, navodi se u čestitki nadbiskupu Hočevaru.

Ministar je Uskrs čestitao i pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji najveći hrišćanski praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

„Povodom predstojećih uskršnjih praznika, upućujem najsrdačnije čestitke svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji najveći hrišćanski praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

Hristovo Uskrsnuće podseća nas na potrebu za razumevanjem i ljubavlju među svim ljudima dobre volje, značaj zajedništva uz poštovanje različitosti koje nas jačaju i ujedno nas poziva na solidarnost. Želim vam da ovaj praznik proslavite sa svojim porodicama u zdravlju, sreći i duhu međusobnog uvažavanja i da vam donese svako dobro uz obilje Božjeg blagoslova. HRISTOS VASKRSE – SREĆAN USKRS!, navodi se u čestitki ministra Stefanovića.

Čestitka predsednice Vlade 

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić čestitala je danas Uskrs beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i vernicima koji najveći hrišćanski praznik slave po Gregorijanskom kalendaru.

“Teška zdravstvena situacija, koja je pogodila našu zemlju kao i ceo svet, naučila nas je koliko je važno zajedništvo, tolerancija i međusobna podrška. Pandemija nam je ukazala na to da su briga za bližnje i pomoć koju smo bezrezervno pružali jedni drugima pravi put ka stvaranju sigurnijeg i boljeg društva u kojem živimo. Ovaj veliki hrišćanski praznik ipak dočekujemo sa optimizmom i čvrstom verom u život i prave vrednosti utkane u temelje na kojima počiva naše društvo.

U svoje lično ime i u ime članova Vlade Srbije, želim vam da dane koji predstoje provedete dobrog zdravlja, okruženi ljubavlju i duhovnim mirom.

Srećan Uskrs!”

 

I Maja Gojković čestitala Uskrs

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uputila je čestitku povodom predstojećeg Uskrsa po gregorijanskom kalendaru:

„Svim građanima koji slave Uskrs po gregorijanskom kalendaru upućujem iskrene čestitke. Neka Uskrs kao praznik pobede života ojača nadu i veru u prevazilaženju izazova sa kojima se danas suočavamo. Hristovo vaskrsenje kao simbol spasenja je i prilika da se podsetimo univerzalnih vrednosti međusobnog poštovanja, uvažavanja i solidarnosti. Sa željom da predstojeći praznik proslavite u radosti i zdravlju, u miru i blagostanju, čestitam Uskrsˮ.

Mihajlovićeva čestitala Uskrs

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, čestitala je beogradskom nadbiskupu Stansilavu Hočevaru, sveštenstvu i svim građankama i građanima Srbije koji slave Uskrs po gregorijanskom kalendaru najveći hrišćanski praznik:

“Neka Uskrs, kao dan istinske radosti, donese mir i blagostanje vama i vašim bližnjima. Zdravlje treba da ostane naš glavni saputnik u ovim teškim i izazovnim vremenima, koja ćemo zajedničkim snagama prebroditi. Praznik Hristovog uskrsnuća poziva na ljubav među ljudima, jedinstvo i solidarnost, oplemenjujući svakoga i pozivajući nas da zajedno gradimo društvo uzajamnog poštovanja i tolerancije.

Srećan Uskrs!”

Kisić Tepavčević čestitala Uskrs

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević čestitala je danas Uskrs beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i vernicima koji taj praznik obeležavaju po Gregorijanskom kalendaru, uz želju da ga provedu u miru i radosti.

U čestitki je istakla da ovaj hrišćanski praznik sve ljude treba da okrene ka ljubavi, slozi i miru.

„Uskrs treba da nas sve podstakne da se međusobno razumemo i uvažavamo, da praštamo i živimo u radosti, da se izborimo sa svim izazovima koje nosi današnjica“, navela je Kisić Tepavčević, saopšteno je iz ministarstva.

Čestitku je uputila i ministarka pravde Maja Popović

Ministarka pravde Maja Popović  čestitala je danas Uskrs beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru, sveštenstvu i svim građanima Srbije koji ovaj najveći hrišćanski praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

“ Srdačno Vam čestitam najveći hrišćanski praznik Uskrs, praznik pobede života nad smrću, praznik istine, mira i pobede.

Svedočeći radost Uskrsa, svedočimo optimizam i postojanost, što nam je u ovim vremenima, prepunih iskušenja, neophodno potrebno, kako bismo pružili dostojanstven odgovor na sve izazove koji se postvaljaju pred Srbiju i celu ljudsku zajednicu.

Neka Vam Uskrs donese obilje blagodati i duhovne radosti, a dragi Bog blagoslovi u svakom dobrom delu na radost Crkve i dobro Otadžbine.

Srećan Uskrs!”, navodi se u čestitki.

 

Ružić čestitao Uskrs vernicima koji slave po Gregorijanskom kalendaru

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, čestitao je Uskrs svim verenicima koji ovaj praznik slave po Gregorijanskom kalendaru.

„ I ove, kao i prošle godine, u specifičnim uslovima dočekujemo ovaj veliki hrišćanski praznik. Posebno je važno zajedništvo i sloga, kako bi svi zajedno prebrodili izazove pred kojima se nalazimo. Želim svim vernicima da ovaj praznik provedu u krugu svoje porodice u miru, zdravlju i radosti.“

 

Mali čestitao Uskrs svim vernicima koji slave po gregorijanskom kalendaru

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali uputio je čestitku beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru, sveštenstvu i svim vernicima koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru.

 

„Želim vam da praznik provedete u dobrom zdravlju, miru i ljubavi, prisećajući se neprolaznih hrišćanskih vrednosti, pre svega ljubavi, tolerancije i razumevanja. U vremenu izazova, ponajviše zdravstvenih i ekonomskih, neophodno je pronaći iskru optimizma, ali i snagu da se u zajedništvu izborimo za bolje sutra. To je i glavna poruka ovog praznika, koji nas podseća na žrtvu, ali i na spasenje. Srećan Uskrs!“, naveo je u čestitki ministar Siniša Mali.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*