Srušio se most kod Đenove

Nakon urušavanja vijadukta u Đenovi spasilačke službe su i dalje u potrazi za preživelima i telima stradalih, a prema poslednjim informacijama koje je objavila agencija „Ansa“, u nesreći je poginulo najmanje 35 osoba.

„I dalje pokušavamo da izvučemo preživele iz ruševina“, rekla je Alesandra Buči, službenica policije u Đenovi, i dodala kako se nadaju da će pronaći još živih ljudi.

Za sada je 16 osoba hospitalizovano, od kojih je deset u kritičnom stanju.Oko 300 vatrogasaca deluje na mestu nesreće, a kao pomoć pri pronalasku stradalih koriste se i psi tragači. Bučijeva je rekla da će spasioci nastaviti potragu i posle noći.

Italijanski premijer Đuzepe Konte posetio je sinoć mesto nesreće gde se srušio nadvožnjak u Đenovi i nazvao to „ogromnom tragedijom“, nezamislivom u modernoj državi. On je za državnu TV RAI izjavio da je „šokantno videti srušeni most i žrtve koje spasioci izvlače“.

Konte je kazao da će morati da se ispitaju nadležna tela i svi ljudi koji imaju odgovornost, kao i da postoji verovatnoća da je broj žrtava i veći, prenosi „Ansa“.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*