SSP: Čadež da podnese ostavku, banke mu važnije od građana

BEOGRAD: Stranke slobode i pravde zatražila je danas od predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža da podnese ostavku zbog toga što, kako je saopšteno, komora nije štitila interese srpske privrede prilikom donošenja novih zakona i zato što je dozvolila povećanje svih nameta.
SSP Foto: SSP
Foto: SSP Foto: SSP

SSP optužuje Čadeža da je podržao strane banke izjavom da je u interesu privrede da građani Srbije izgube 100 miliona evra i uplate ih stranim bankama, koje već ostvaruju enormnu dobit od 600 miliona evra godišnje.

Ta stranka navodi da su uvećani svi nameti – povećan PDV, porez na dobit, porez na imovinu, paušal za preduzetnike, porez na dohodak građana i svih akciza, kao i da su uvedene nove akcize na struju.

Takođe, SSP tvrdi da Čadež ne pomaže našim privrednicima da uđu na strana tržišta, već „državnim subvencijama pomaže stranim firmama da uđu na srpsko tržište i da on mora da reformiše PKS u servis srpske privrede, umesto što naplačuje članstvo u Komori.

ŠP tvrdi da danas 70 odsto srpskog izvoza ostvaruju većinski strane firme, a od ukupno naplaćenog PDV-a 87 odsto je PDV iz uvoza“, navodi SSP.

Čadež je u subotu izjavio da PKS očekuje od skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo da donese odluku koja će biti u interesu privrede i svih njenih građana, a ne u korist malog broja advokata koji preko leđa istih građana pokušavaju da oštete domaću privredu za blizu 100 miliona evra.

On je rekao da ovakvim tumačenjima Zakona o obligacionim odnosima, Zakona o zaštiti potrošača i Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga Odbor treba da stavi „tačku na pljačku privrede“ od strane neodgovornih advokata.

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*