Stanari srušene zgrade: Izgubili smo nadu da ćemo izvući stvari

BEOGRAD –

Stanari zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru, čiji se još jedan deo srušio danas, kažu da ništa nije preduzeto da se to spreči i navode da su izgubili nadu da će uspeti da izvuku stvari iz svojih stanova.

Ljubica Stanković, koja stanuje na prvom spratu, iznad stana koji se srušio u petak, kada je počelo kopanje jame na gradilištu pored urušene zgrade, kaže da se danas u njenom stanu srušila kuhinja koja je „visila“ od petka.

„Rečeno je da to treba da se sanira i da se podupre da ne padne. Dolazili smo svaki dan, obilazili zgradu, u nedelju nikog nije bilo na gradilištu, nije ni juče. Nemamo više nikakva očekivanja, izgubili smo svaku nade da ćemo uzeti stvari“, ispričala je Stanković.

zgrada, vidovdanska

Izvor: Video screenshot
Još jedan deo zgrade srušio se danas

Još jedan deo zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru srušio se danas zbog gradilišta koje se pored nje nalazi, saznaje Tanjug.

Deo zgrade urušio u petak, a stanari objekta na Vidovdanskoj 2a ostali su bez krova nad glavom i privremeno smešteni u hotel „Slaviju“.

Zorica Stanimirović, takođe stanarka u zgradi u Vidovdanskoj, navela je da im je radnik koji je upravljao bagerom, kazao da je trebalo 10 kamiona zemlje da se naspe u rupu, ali da su nasuta samo dva.

Kako je navela, radniku je nakon ta dva kamiona koje je nasuo, rečeno da prekine sa zasipanjem i da zaključa gradilište.

Jedan od stanara, Stefan Hinić, naglasio je da ako budu rušili zgradu i ne dozvole im pre toga da uzmu svoje stvari, makar najosnovnije, pozvaće svoje komšije dok bager bude rušio i zaustaviće radove.

„Čeprkaćemo po svojim stvarima da izvučemo svoja dokumenta, fotografije. Razumem da je zgrada nebezbedna, ali moglo je da se hidrauličnim dizalicama i podupiračima spreči da se sruši i drugi deo zgrade“, kazao je Hinić.

Kako navodi, sutra bi trebalo da imaju sastanak sa nadležnima u Gradu Beogradu.

„Juče smo imali sastanak sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem, prošlo je korektno, a šta će nam konkretno ponuditi videćemo sutra i na koji način ćemo rešiti problem“, rekao je on.

Dodaje da postoje neke opcije, ali da bi stanari trebalo da se dogovore koju će opciju izabrati i onda da izađu u javnost.

Ističe da im nije dozvoljeno da uđu u zgradu jer moraju da poštuju mere bezbednosti.

„Neka nadležne institucije kažu da li je moguće ući u zgradu, ali kao građevinski inženjer, mislim da je to moguće“, rekao je Hinić.

 

 

 

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*