STANICA I DALJE U BLOKADI Pekić: Policija neće ići na iznemogle radnike Zenicatransa

Iako je juče gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović za danas najavio deblokadu autobuske stanice, to se ipak nije dogodilo. Vozači Zenicatransa su se jutros okupili ispred autobuskih perona očekujući dolazak osoba koje su trebale deblokirati stanicu, ali niko se nije pojavio.

IZVOR: FENA/VEHID BEGUNIĆ

Drugi termin koji je bio naznačen za moguću deblokadu bio je zakazan za 11 časova kada su predstavnici Gradske uprave, odnosno nadležne službe, trebali uz asistenciju policije deblokirati stanicu, ali ni to se nije dogodilo.

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Dario Pekić je u izjavi za medije rekao da nikada neće dozvoliti angažman policije na iznemogle, prenosi Klix.

– Nikada neću dozvoliti da se policija angažuje na iznemogle, napaćene i radnike koji se bore isključivo za svoja prava. Policija strogo radi po zakonu i zakonskim procedurama u slučaju Zenicatransa. Nema nikakvih zakonskih uslova da bi ovog momenta policija deblokirala Autobusku stanicu Zenica. Mi nećemo ispunjavati ničije privatne želje, nego ćemo, kako sam već rekao, raditi isključivo po zakonu. Takođe, nisu ispunjeni ni uslovi u kojima se angažuje policija. Dakle, ovog momenta nema narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, niti uništavanja imovine, kao ni obustave niti blokade puta u gradu ni oko ‘Zenicatransa’. Sve se dešava u krugu, mirnim putem – istakao je Pekić.

On je pozvao gradonačelnika Fuada Kasumovića, menadžment preduzeća i Sindikat ‘Zenicatransa’ da reše situaciju na miran način.

Radnici Zenicatransa su rekli da će ostati na stanici koja će i dalje biti blokirana.

IZVOR:BLIC

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*