Stanivuković: Smem i pred pištolj! Uhapsite me ako ijedna reč nije tačna!

Izvor: N1

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković obratio se danas javnosti u vezi sa aferom kiseonik koju je prijavio prije nekoliko dana te rekao kako „sme i pred pištolj“ te poručio da ga uhapse odmah ako ijedna reč nije tačna u vezi sa spornim kiseonikom.

Smem i pred pištolj sa svim dokazima! Uhapsite me istog trena ako ijedna reč nije tačna!“, poručio je Stanivuković.

Nek’ mi uzme sve javnost ako ijedna stvar, ijedan dokaz nije tačan. Razumete li koje su to reči? Obraćam se kao prvi čovek grada, iznosim najveću aferu! Ne govorim sa nekim paušalnim informacijama. Zašto Đajić, zašto Šeranić ne dostave dokaze? Zašto ne dostavi Višković? Kažu da treba da revizor proveri kiseonik. Koji kiseonik? Je li iz pluća onih koji su živi ili onih koji nisu živi?“, istakao je gradonačelnik Banjaluke u svome obraćanju.

Dodao je da četiri godine firma TGT uvozi kiseonik bez dozvole. “Od 2017. godine neovlašteno uvozi kiseonik. Ponavljam, koji kiseonik mogu proveriti? Kiseonik od pre 10 dana je potrošen, kao i onaj od pre pola godine i onaj od pre dve godine. Jel’ idu gledati u pluća? Ljudi, ovo je ozbiljna stvar“, naglasio je Stanivuković.

Šta kaže Kovačević (Radovan, portparol SNSD-a)? Odugovlače sa izdavanjem jedne dozvole. Nedostaje dozvola za promet i uvoz lekova. Kakav je kiseonik četiri godine u Republici Srpskoj? Hoće li otići ovaj čovjek sa scene, čega je portparol?“, rekao je gradonačelnik Banjaluke

Šta kaže član Predsedništva? Nisu dali dozvolu za unutrašnji promet. S kim se ja ovde borim? S institucijama koje ćute, koje potapaju RS ili koje ne postoje? Režim je priznao a nisu priznali jednu dozvolu“, dodao je.

Pred okupljenima je rekao kako su lažni dokazi koje je predočila firma.

Firma sama sebi rekli da je kiseonik dobar. Dakle, nosilac dozvole je firma koja je sama sebi dala ocenu da je dobar kiseonik, a drugo, TGT je nosilac dozvole – to znači da je zastupnik dozvole“, istakao je Stanivuković.

Stanislav Čađo, direktor firme, je čovek koji je odgovoran za najteže ubistvo mladića. To je čovek koji je smenjen kao ministar koji je odgovaran za najveću aferu. Ovo su stvari koje su neverovatne“, naglasio je u svome obraćanju Stanivuković.

Podsetimo, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković 24. septembra ove godine podnio je prijavu zbog spornih detalja u vezi nabavke kiseonika koju je UKC RS vršio preko TGT preduzeća.

Danas je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka saopštilo kako je prijavu Draška Stanivukovića protiv direktora preduzeća TGT i direktora UKC RS prosledilo Tužilaštvu Republike Srpske.

Stanislav Čađo, direktor „TGT“ Tehnogas iz Laktaša i Vlado Đajić, direktor JZU RS„Univerzitetski klinički centar“ Banjaluka,  prijavljeni su zbog krivičnih dela Proizvodnja i stavljanje u promet proizvoda štetnih za lečenje, Proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih proizvoda, Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, Nesavestan rad u službi, Falsifikovanje isprave, Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i Navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*