Stanovi za ratne invalide

NOVI SAD –

Na sednici Saveta za osobe sa invaliditetom razmatrano je rešavanje stambenog pitanja ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca na teritoriji Novog Sada, kao i pitanje naknade dela troškova međumesnog prevoza učenika koji imaju prebivalište u Novom Sadu, a pohađaju srednju školu van njega, saopšteno je danas iz Skupštine  grada.

Kako se navodi, predlogom odluke o rešavanju stambenih potreba ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca, predviđeno je davanje u zakup na određeno vreme od 10 godina stanova koji se nalaze u višeporodičnoj stambenoj zgradi, izgrađenoj sredstvima obezbeđenim programom uređivanja građevinskog zemljišta, u Ulici Stanoja Stanojevića broj 15, u Novom Sadu, rečeno je u obrazoženju.

futog, stanovi, za, izbegla, lica

Izvor: RTV (Jaroslav Pap)

Predlogom su određeni uslovi za rešavanje stambenih potreba i propisano je da pravo imaju ratni vojni invalidi iz oružanih akcija posle 17. avgusta 1990. godine, kao i ratni vojni invalidi u vezi sa učestvovanjem u ratu od 24. marta do 26. juna 1999. godine, i članovi porodica palih boraca iz oružanih akcija posle 17. avgusta 1990. godine, i u vezi sa učestvovanjem u ratu od 24. marta do 26. juna 1999. godine, kojima je, po tom osnovu, utvrđeno pravo na porodičnu invalidninu.

Uslov za ostvarenje tog prava je da nisu uključeni u integracioni ili povratnički program koji sprovodi Komesarijat za izbeglice i migracije, kao i da nemaju nepokretnu imovinu na teritoriji Republike Srbije ili van nje, kojom bi mogli da reše svoju stambenu potrebu.

Odlukom o naknadi dela troškova međumesnog prevoza učenika, predviđeno je da kada je u pitanju dete samohranog roditelja, ono ostvaruje pravo na naknadu dela troškova međumesnog prevoza 80 odsto od cene prevoza, saopšteno je iz Skupštine Novog Sada.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*