Startuje ekonomski forum u Davosu, učestvuje Vučić

BEOGRAD: Svetski ekonomski forum, koji se jednom godišnje održava u Davosu, u Švajcarskoj, počinje u ponedeljak i trajaće do 24. januara, objavljeno je na sajtu tog foruma.

Foto: Tanjug (World Economic Forum/Manuel Lopez)

Na ovom skupu, učestvovaće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji će u Davosu boraviti u ponedeljak i utorak.

Glavne teme ovogodišenjg skupa su klimatske promene i akcije, a jedna od najvažnijih sesija je „Sprečavanje klimatske apokalipse“.

Na na skupu će učestvovati neke od najvećih svetskih kompanija, a organizatori Foruma će od svih njih zatražiti da se obavežu na postizanje neto-nulte emisije ugljenika do 2050. godine ili ranije.

Predsednik Vučić prisustvovaće ceremoniji zvaničnog otvaranje ovogodišnjeg Foruma i izlaganju predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, kao i skupu na kojem će se obratiti predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp, saopštila je pres služba predsednika.

Na forumu svetskih ekonomskih lidera, predsednik Vučić učestvovaće na sesiji „Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana“.

Planirano je i obraćanje predsednika Vučića na skupu pod nazivom „Generisanje rasta za Centralnu i Istočnu Evropu“.

Tokom dvodnevnog boravka u Davosu, predsednik Vučić imaće i niz bilateralnih susreta sa svetskim zvaničnicima, privrednicima i predstavnicima finansijskih institucija, navodi se u saopštenju.

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*