Stefan Milenković na Klasik festu u Pančevu

Izvor: Promo / Stefan Milenković

Violinista Stefan Milenković nastupiće na desetom Klasik festu, međunarodnom festivalu klasične kamerne muzike, koji se od 10. do 13 juna održava u Pančevu, u organizaciji Kulturnog centra Pančevo.

Ovogišnji Klasik fest slavi dva jubileja – deset godina festivala i 250. rođendan Ludviga van Beethovena. Festival će biti tvoren izvođenjem Betovenove Prve simfonije, čime će svečano biti ukazana zahvalnost jednom od najvećih muzičkih genija, navode organizatori.

Jubilej i prazničnu atmosferu upotpuniće violinista svetskog renomea, Stefan Milenković, koji će nastupiti na dva koncerta. Pored njega, publika će uživati i u nastupima solista Lidije Bizjak iz Francuske, Boštjana Lipovšeka iz Slovenije, ansambla Gudači Sv. Đorđa i Balkanska kamerna akademija.

Klasik Fest je nastao iz potrebe za isticanjem važnosti kamernog izvođenja muzike i s ciljem propagiranja kamerne muzike na ovim prostorima. Svrha festivala je negovanje dobrog muzičkog ukusa građana Pančeva, pre svega mladih, i uživanje u vrhunskoj umetničkoj muzici, dodaje se.

Umetnički direktor Festivala je proslavljeni klarinetista Ognjen Popović.

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*