Stefanović: Monstruozne laži, spreman da idem na poligraf

BEOGRAD: Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da je spreman da stane pred nadležne državne organe i da bude poligrafski ispitan o svim optužbama koje mu se stavljaju na teret.
Ministar odbrane Nebojša Stefanović, Foto: Tanjug/video
Foto: Ministar odbrane Nebojša Stefanović, Foto: Tanjug/video

Stefanović je na konfernciji za novinare u Domu vojske odbacio optužbe i kada je reč o slučaju Veljka Belivuka, Jovanjice, ali i da je radio protiv predsednika Srbije Aleksnadra Vučića.

Spreman sam da stanem pred državne organe, da odgovorim na svako pitanje i neću se zaustaviti dok svaka laž ne bude razobličena“, rekao je Stefanović i poručio da se mora saznati istina o svemu.

Kako je rekao želi da zaštiti svoju zemlju, svoju porodicu i predsednika republike i, kako je rekao,njegovog prjatelja, od svih laži i manipulacija.

„Najteže je izrečeno s ciljem da pokvare moj odnos sa predsednikom. Laž je da sam predvodnik grupe zaverenikom. Istovremeno, spreman sam odmah da odem na poligrafsko testiranje. Nadam se da ćee to učiniti svi koji iznose laži o meni“, rekao je Stefanović. On se potom osvrnuo na konkretne optužbe policijskog službenika Tomislava Radovanovića.

„Naveo me kao organizatora paralelnih struktura u ministarstvu. Za sve godine svog rada, ne da nisam rekao težu reč protiv predsendika, a kamoli da sam vodio grupu zaverenika. Ove besmislice ae morati da objasne pred nadležnim državnim organima“, rekao je Stefanović.

Kao najmonstruozniju laž Stefanović vidi to što mu se spočitava da je radio za interese stranih država, navodeći da se neće zaustaviti dok ona ne bude razobličena.

Kada je reč o njegovoj poseti SAD, Stefanović kaže da se one odvijaju po utvrđenim protokolima, da ide uz saglasnost vlade, ističući da to nije bila njegova privatna poseta, te da su tu bili i državni službenici i tadašnji ambasador Srbije koji može da potvrdi o čemu je bilo reči. Dodaje i da su ga istovremeno optuživali da radi i za Rusiju, ističući da je to takođe laž koju ne može da pusti da prođe tek tako.

Kada je reč o slučaju Jovanjica, Stefanović kaže da će sud odlučiti da li je Predrag Koluvija kriv ili nije, ali je podsetio da je on prvi izašao pred medije i rekao da ni Aleksandar ni Andrej Vučić nisu imali veze sa Jovanjicom.

„Isto to su rekli i policijski službenici koji su vodili istragu. Drugo, moram da istaknem da očekujem da se otkrije ko je pokušao da utiče na Koluviju da optuži brata predsednika, spreman sam da prvi odgovaram na ova pitanja“, rekao je Stefanović.

Stefanović se osvrnuo i na optužbe bivšeg načelnika beogradskog UKP Ilije Milačića vezane za navodno opstruiranje istraga u slučaju „Belivuk“, i rekao da Belivuka, kao ni članove njegove grupe nikada nije upoznao, niti ga je, kaže, lično, ni preko posrednika kontaktirao.

Ocenjuje da takvu hajku protiv njega porkreću oni koji jesu imali kontake sa Berluvukom, sedeli sa njim u kaficihima i koji ga se sada odriču.

„Radi se pre svega o Aleksandru Papiću, biznismenu iz Beograda za kog sam utvrdio da pokušava da mi bude blizak da ostvari svoje ciljeve“, rekao je Stefanović.

Ministar je komentarisao i intervjue njegovog stranačkog kolege i poslanika SNS Vladimira Đukanovića, koji je pri tom advokat, predsednik Odbora za pravosuđe, rekaviši da ne zna kako advokat ima ideju da izriče teške optužbe na njegov račun na osnovu priča bivšeg osuđivanog policajca.

„Ja sam siguran da on zna da nije običan novinar i da navođenjem sagovornika na konstatacije ne može da doprinese rasvetljavanju istine“, zaključio je Stefanović koji nije želeo posle današnjeg konferencije za medije da odgovara na pitanja novinara.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*