Stefanović se sastao sa budućim izaslanicima odbrane

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas sa budućim izaslanicima odbrane, koji će tokom leta biti upućeni na dužnosti u izaslanstva odbrane naše zemlje u Belgiji, Italiji, Nemačkoj, Rumuniji, Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Severne Irske, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Stefanović se sastao sa budućim izaslanicima odbrane

Stefanović je upoznao oficire sa prioritetima politike odbrane Republike Srbije i težišnim zadacima u okviru bilateralne vojne saradnje sa državama u koje odlaze na dužnost.

On je istakao da je naša zemlja otvorena za regionalnu saradnju i za saradnju sa partnerima iz ostalih zemalja, ali istovremeno posvećena očuvanju vojne neutralnosti.

Takođe, Stefanović je naglasio da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije ostaju privrženi očuvanju mira, stabilnosti i solidarnosti u regionalnom, evropskom i širem bezbednosnom kontekstu.

Potpredsednik Vlade je izrazio očekivanje da će izaslanici odbrane profesionalno obavljati dužnost i dostojno predstavljati našu zemlju, Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije, i poželeo im je uspeh u budućem radu.

Današnjem sastanku prisustvovao je i direktor Vojnoobaveštajne agencije, brigadni general Zoran Stojković.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*